avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandatarul donatorului poate sa fie donatarul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandatarul donatorului poate sa fie donatarul?

In conditiile in care in procura se precizeaza cine sa fie beneficiarul donatiei, este posibil ca donatorul sa il mandateze pe donatar sa intre in posesia unui apartament si sa se ocupe de toate formalitatile necesare?
Credite ulterioare nu intra in discutie, vrea doar sa intre in posesia apartamentului pe care l-a platit. Ar fi fost mult mai usor daca i-ar fi donat direct. Multumesc pentru raspunsuri!
Posesia o are, vrea si proprietatea.
Parerea mea e ca sunt solutii, dar trebuie vazut exact ce tampenii au facut si ce declaratii false... se poate rezolutiona contractul vechi? Se poate dovedi plata pretului de adevaratul proprietar? Sau o actiune in instanta pe simulatie... si asa, se poate reveni la adevar.
Posesia nu o are legal pe hartie adica, sta doar in apartament... Deci nu e vorba de a dona doar nuda proprietate ci intreg dreptul de proprietate.
Da, asa este, intreg dreptul de proprietate. Proprietarul din acte este de acord cu transferarea intregului drept de proprietate dar justifica ca nu are timp sa se ocupe de formalitati! Nu exista dovezi ale platii pretului de alta persoana decat cei din contractul de v/c.
In instanta nu se doreste sa se ajunga. Cei doi care sunt proprietari in acte si care au divortat nu au avut copii in timpul casatoriei sau din alte casatorii.
Adica situatia e cam naspa si incerc sa ii ofer solutii, mai ales ca persoana respectiva este si bolnava si are si un copil major! Iar daca nu reuseste sa rezolve situatia asta complicata nu stiu in ce masura va mai reusi copilul ei sa intre in posesia unui apartament pe care l-a platit parintele. Doar sa ii doneze cei doi!
Da, corect. Are posesia, nu si dreptul de a poseda. Cand vrea proprietatea, primeste si folosinta. Ideea e ca nu vrea sa dobandeasca posesia, asta voiam sa clarific.

Inteleg situatia, parerea mea e sa reglementeze ce nu au facut corect de la bun inceput. Nu inteleg asta cu instanta, de ce si cine nu vrea, pot face un acord. Il pot incheia la fel de bine si la notar in aceeasi idee.
Banii aia de plata a pretului i-a avut cineva, undeva, trebuie vazut ce probe indirecte sunt ca sa redacteze actul ala de... revenire la normalitate cat mai bine intemeiat pe situatia reala de fapt.
Taxe tot vor fi pe instrainare, poate mai reduc din ele daca gasesc o asistenta de specialitate, poate previn intocmirea unui act care rezolva temporar iar...

Intrebam in mesajul anterior de proprietarul dinainte, cel care a vandut sotilor, care e parerea lui, ar contribui la toate demersurile?
Stiu ca pare un efort imens, dar e creat de actele aiuristice pe care le-au inventat ei, ce sa facem. Asta ori... incheie o donatie, ceva temporar si se roaga ca sa nu se schimbe situatia pe viitor.

Alte discuții în legătură

Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu procura deeagav99 deeagav99 Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Este posibil ca mama mea care este in Italia sa faca o procura prin care cedeaza la partea ei de mostenire(sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Sotia nu e trecuta la contractul casei, se mai poate acum? ionuca ionuca Buna ziua, Casa este doar pe numele sotului (pt ca el a cumparat-o inainte de casatorie). Sotul este de acord sa fie trecuta si sotia in contractul casei ... (vezi toată discuția)