Buna ziua , am urmatuarea situatie de lamurit .
Am inchiriat un apartament la ultimul etaj la un bloc cu 4 etaje .Blocul initial nu a fost prevazut cu pod, acesta a fost construit de catre propietarii de la acel moment , propietarul care a cumparat apartamentul care imi este inchiriat nu erea in acel moment propietar in acel imomobil si nu a avut cum sa participe financiar la edificarea constructie. Cand am solicitat accesul in pod impreuna cu actualul propietar , ceilalati propietari sau opus motivind ca ei au pus bani pt constructia acestuia .
Problema este ca in virtutea dreptului de (proprietate ) prezumtiva a celor care au contribuit la edificarea constructie noul propietar nu are dreptul , in acel pod sunt depozitate diverse obiecte ce nu au ce cuta acolo cu risc de incendiu etc .
Intrebarile mele sunt :
1.Care este situatia juridica a podului , cine il poate folosi si in ce conditii avind in vedere faptul ca a fost construit in urma cu 25 de ani .
2. Unde pot verifica daca lucrarea este autorizata .
3. Cine face controalele cu privire la ce se poate depozita si ce nu se poate depozita in acel pod
Pentru a avea acces la pod solicitati-le celor care au construit podul autorizatia de constructie!:)
Numai de la primarie puteti afla daca exista autorizatie de constructie.
Proprietarul poate solicita asociatiei de proprietari sa ii puna la dispozitie documentele privind statutul podului, poate plateste cota parte pentru partile comune din pod si nu stie.
1-Podul reprezinta parte comuna
In situatia expusa,actualul proprietar poate ridica pretentia utilizarii partii comune daca intelege sa achite c/v cota parte executare pod
2-Asociatia de proprietari ar trebui sa va comunice daca lucrarea este autorizata
In astfel de modificari,asociatia de proprietari trebuie sa completeze in cartea tehnica a constructiei modificarile operate,sa detina copii ale documentelor justificative
Serviciul urbanism din primarie va poate preciza concret daca lucrarea respectiva este sau nu legal executata
3-Legal partea comuna,nu poate fi utilizata exclusiv de catre proprietari decat cu acordul asociatiei de proprietari
In partea comuna din condominiu nu se permite depozitarea de bunuri cu risc la incendiu,
explozie,etc
ISU nu permite depozitarea de bunuri cu risc in spatiile parte comuna din imobilele de locuit in comun