Buna ziua,
Ca persoana fizica este legal sa platesc pe cineva pentru ca imi posteaza diferite articole pe un site pe care il detin? Trebuie sa platesc ceva la stat sau trebuie sa imi inregistrez firma?
EDIT: Mentionez ca plata se face prin bunuri virtuale (diferite beneficii cumparate cu bani reali de mine pentru acea persoana).
Multumesc.
Trebuie sa aveti inregistrata o forma juridica, o firma intr-un fel sau altul, pentru a putea apoi sa va inregistrati fiscal si sa platiti impozite atat pentru castigul dumneavoastra cat si pentru celelalte persoane care fac o prestatie catre dumneavoastra, chiar si la plata in natura..
Multumesc pentru raspuns, eu nu voi avea nimic de castigat pe baza acestui proiect, doar venituri din reclame pe care o sa le declar pe persoana fizica. Atata timp cat eu fac o plata cu un bun viritual catre un utilizator cel mai probabil nu din Romania, trebuie sa platesc ceva?
Dar daca o sa organizez un fel de concurs pentru cei mai activi autori? De exemplu primii 5 autori din punct de vedere al numarului de postari sa primeasca la sfarsit de luna un premiu in functie de locul pe care s-au clasat?
E vreo metoda sa fac asta fara sa fie necesara crearea unei firme si platirea unui impozit pe premiile pe care le ofer?
Mai adaug cateva detali despre cum functioneaza:
Un utilizator se inregistreaza pe site-ul in referinta, pe contul lui scrie anumite articole si le trimite sa le vad eu. Daca imi convin articolele eu le public, iar el va primii un anumit numar de puncte bazat pe numarul de cuvinte scrise, etc.
Strangand aceste puncte, la un anumit prag poate sa imi dea mail sa le foloseasca pentru a primii ceva. Eu pe contul meu am o suma de credite la acel joc si cand cineva face o cerere sa primeasca ceva eu folosesc creditele de pe contul meu pentru a ii trimite celui care face cererea drept cadou lucrul dorit.
E un program paid-to-post. Nu se stie daca utilizatorul va ajunge la plata finala sau nu, in caz ca asta conteaza.
Multumesc.
E un concurs cu premii: cine ajunge primul la un anumit numar de puncte, castiga un premiu. Acesta se impoziteaza iar organizatorul desfasoara o activitate economica, beneficiind de reclama in urma accesarii postarilor.