avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere firma de concursuri online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere firma de concursuri online

Buna seara,

As fi interesat de niste sfaturi in legătură cu pasii de urmat pentru deschiderea unei firme de organizare de concursuri desfășurate online.

Exemplu: Firma face reclame pe Facebook, Instagram, Tiktok in care cere utilizatorilor sa intre in tombolă ptr a câștiga un anumit produs, prin tragere la sorți. Înscrierea se face prin SMS la un număr special sau prin plata directă prin transfer bancar.

Unde se poate încadra o asemenea firma si ce recomandări aveți?

Obs: nu ma refer la "online gambling" sau jocuri de noroc gen poker, slots etc.
Procesul o sa fie simplu: taxa de înscriere îți da voie sa participi la tombola si câștigătorul primește fie un produs fie un voucher de cumpărături etc.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:01, 19 Iulie 2023
Activități de jocuri de noroc si pariuri - CAEN 9200
daca se plateste taxa de inscriere, e un joc de noroc. tombolele sunt fara taxa. in plus, ati pus si un titlu inselator: care e concursul?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
Exemplu: Reclama pe social media in care utilizatorul este prezentat cu sansa de a câștiga produsul x sau y.
Participarea si înscrierea in sine se face prin mesaj la număr scurt cu suprataxă sau prin virament in cont bancar.
La sfârșitul perioadei de înscriere, se adună toti participanții, si se face o extragere live printr-un site de generează numere aleatorii.
Câștigătorul desemnat în extragerea respectiva primește premiul.
Premiul este cumpărat de organizator (poate fi un voucher Altex sau poate fi un telefon care este achitat de organizator si trimis către participant direct ptr ca participanții să poată beneficia de garanția produsului)

Titlul poate este incorect, sper ca mesajul asta clarifică situația


adriandimitriu a scris:

daca se plateste taxa de inscriere, e un joc de noroc. tombolele sunt fara taxa. in plus, ati pus si un titlu inselator: care e concursul?

asa este, nu e nici un concurs, e un joc de noroc. daca ar fi fost gratuit, era o tombola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tombola joc de noroc sau nu Saulenco Saulenco Buna ziua, Daca vand niste produse si pe langa produs consumatorul mai primeste si un cod care il inregistreaza la o tombola. Dupa expirarea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Interpretare legislatie jocuri de noroc smiley17bogdan smiley17bogdan Buna ziua , am o nelamurire referitoare la interpretarea legislatiei jocurilor de noroc. Ipoteza : o firma care isi desfasoara activitatea in online ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu ... alexei2020 alexei2020 Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu respectă regulamentul oficial al concursului ce se poate întâmpla? Poate fi tras la răspundere? Unde mă ... (vezi toată discuția)