avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua, Dacă organizatorul (firmă - srl) unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua, Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu ...

Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu respectă regulamentul oficial al concursului ce se poate întâmpla? Poate fi tras la răspundere? Unde mă pot adresa pentru a soluționa această problemă?

Mai jos detaliez condițiile de participare la campanie/concurs plus problemele identificate

A) Condiții de participare:

Citez din regulamentul oficial:
"Pentru a dobândi calitatea de Participant, persoanele menţionate la ... trebuie sa îndeplinească următoarele condiţii de participare cu caracter general:

- trebuie sa fie incadrate in domeniile de activitatea specifice următoarelor coduri CAEN: .............................
- vârsta minima de 18 ani

B) Pe site-ul organizatorului campaniei s-au cerut următoarele:
1. like facebook
2. distribuire pagină
3. subscribe canal youtube

Aceste cerințe nu au fost cuprinse în regulamentul oficial al organizatorului!!!

B) Probleme identificate

1 - eligibilitatea participării la concurs nu a fost confirmată de către organizator (s-a trimis un email pentru a clarifica acest lucru. Nu a răspuns la email!)

2) - impozitarea la sursă (10%) este făcută de către participant (câștigător). Așa este specificat în regulamentul campaniei/concursului

C) - extragerea câștigătorilor nu a fost transparentă (s-a făcut online: site-ul random.org). Nu se vede pe fimare cine a câștigat, doar se aude!!!

D) - Nu s-a afișat lista câștigătorilor pe site.
Citez din regulament:
"Organizatorul se obliga sa faca publice numele Câştigătorilor, precum si premiile acestora online pe adresa .........."

S-a trimis o contestație (email, poștă) catre organizator în termenul prevazut din regulament. Nu a răspuns la email, scrisoare!


Mulțumesc anticipat!
O zi frumoasă!
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
alexei2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:31, 18 Martie 2022
Asta imi pare o inselatorie, participa toti, castiga cine vreau eu...
Cred ca se poate face si o plangere la Politie pentru inselatorie...
e discutabil; in regulament, e vorba de coduri CAEN, deci despre participanti persoane juridice. in al doilea rand nu se vorbeste despre nici un contract. in al treilea rand, nu pare un concurs, ci o tombola. sa fim seriosi!
cu ani in urma, ca sa-si spele pacatele, o foarte importanta firma intrenationala de bauturi racoritoare a organizat o tombola unde premiul cel mare a fost un cal. viu! pe care l-a castigat un...fermier.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator
Bună ziua,

Nu cred că are importanță cum se numește - concurs, campanie, tombolă, etc.
Nu ai nevoie de un contract ca să organizezi un concurs, campanie, tombolă. Ai nevoie de un regulament.


Ce ne puteți spune de:
Citez: "Organizatorul nu este răspunzător pentru plata taxelor, impozitelor sau altor obligații fiscale legate de premiile oferite. Premiile individuale în sumă brută, așa cum au fost prezentate la art..... sunt cele ce urmează a fi primite de câștigători, înainte de reținerea impozitului pe venitul din premii."

Regulamentul campaniei, concursului, tombolei încalcă legislaţia fiscală privind impozitarea la sursă a veniturilor din premii.

Astfel, Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din premii și din jocuri de noroc, elaborat de Direcția Generală de Asistență pentru Contribuabili din ANAF și care se poate consulta la adresa:

[ link extern ]

specifică la punctul 1.2. că “Veniturile sub formă de premii se impun prin reținere la sursă, cu o cotă de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu Impozitul se calculează, se reține și se plătește de către plătitorul de venituri din premii”.

Cu stimă,
Alex
cu riscul de a mă repeta, nu pot spune altceva decât ca fiecare e responsabil de ceea ce face, dar asta nu înseamnă neapărat ca va fi si tras la răspundere.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea cheltuielilor cu premiile de tombola stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Am o nelamurie... O soc. com. organizeaza diverse campanii promotionale in cadrul carora organizeaza tombole si ofera bani, in bani sau in natura. ... (vezi toată discuția)
La tombola green&clean organizata de municipalitate, un copil ... kbugean kbugean La tombola Green&clean organizata de municipalitate, un copil în vârstă de 14 ani a câștigat o bicicleta. Premiul nu i s-a acordat, invocându-se o ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto prin tombola (100 bilete a cate 50euro) legal? User2999 User2999 Buna ziua. Doresc sa urgentez vanzarea masinii. Este o masina rara care ar putea sta la vanzare si 1 an de zile deoarece masina nu este populara in Romania. ... (vezi toată discuția)