avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cineva ma acuza de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cineva ma acuza de furt pe nedrept

Buna ziua! Am o întrebare, în urmă cu câteva zile m-am mutat într-un apartament nou, prietenul meu a venit în vizită pentru câteva zile , iar colega de apartament îl acuză că i-a furat brățara de aur deoarece este singurul care a rămas în casă. Ea este foarte aiurită de fel și adesea își lasă lucrurile aruncate prim casă. Ce să fac? Nu vreau să ii cumpăr alta brățară, plus de asta eu nici măcar nu știam de existenţa acelei brățări . Pe lângă brățară a spus ulterior ca lipsesc și alte lucruri. Ce ar trebui să fac în acest caz? Nu mi se pare normal să plătesc pentru ceva ce nu am făcut.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:31, 12 Decembrie 2016
Buna seara,
Daca nu se confirma acea acuza e cazul sa va intoarceti si sa depuneti o plangere pentru denunt calomnios.
@Anamaria Ciocan,
Sigur ca da, asa cum spune si dl avocat, trebuie sa va intoarceti sa depuneti plangere pentru denunt calomnios, dar trebuie sa va intoarceti undeva inainte de 01 februarie 2014, deci va trebuie o insigna din aia din Star Trek, altfel este mai greu sa depuneti plangerea.

Astazi, in zilele noastre, exista infractiunea de Inducerea în eroare a organelor judiciare, insa si pentru asta trebuie sa existe cerinta "...cunoscând că aceasta este nereală", altfel degeaba va intoarceti impotriva colegei, pentru ca daca colega asa crede, asa se plange. Textul infractiunii indicata de dl avocat il aveti mai jos (insa nu va ajuta).

Articolul 268 - Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


Ce aveti de facut? Deocamdata puteti adopta o stare de pasivitate si discutii amiabile cu colega de camera si poate iese la iveala lantisorul. Daca nu iese, atunci trebuie sa fiti atenta fie la alegerea colegelor de camera, fie la alegerea prietenului, fie la ambii. Multa bafta!
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzația de calomnie si defăimare Macesului Macesului O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost ... (vezi toată discuția)
Denunt pentru calomnie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua, In luna ianuarie 2013 mi-a fost facuta o plangere penala mincinoasa pentru infractiunea de furt in valoare de aproximativ 23.000 mii de euro. ... (vezi toată discuția)
Reglementare in noul cod penal vasile2013 vasile2013 Mai este reglementata in Codul Penal in vigoare infractiunea de denuntare calomnioasa?...Nu am reusit sa o gasesc si m-am gandit ca a fost scoasa din actuala ... (vezi toată discuția)