avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Litigiu de facturare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Litigiu de facturare

Buna ziua! Am avut un contract ,cu obiect principal,executarea unor instalatii termice si de incendiu/ pe un etaj curent, intr-o cladire de birouri cu 10 etaje.Am terminat lucrarea,am facut situatiile de plata ,mi-au fost semnate dar s-au facut observatii pe marginea lor,sa mi se retina o suma uriasa din situatia de plata,pentru deterioararea geamurilor de pe etaj.Mi se refuza facturarea sumelor din situatia de plata si mi se impune sa facturez doar diferenta ramasa dupa scaderea sumei imputata,e legal?Nu exista nici un temei legal si contractual care sa imi implice rasunderea acelor geamuri mai ales ca pe acel etaj au lucrat mai multe firme care au executat alte operatiuni.Cum pot proceda?Am trimes facturile,am luat nr de inregistrare si mi-au fost returnate prin curier.Cum pot proceda si daca exista ,procedura sau temei legal?
Cel mai recent răspuns: roxana_47 , utilizator 12:36, 13 Decembrie 2016
Ati fost notificata despre deteriorarea geamurilor sau ca acestea s-au deteriorat din cauza activitatii firmei dvoastra? Exista vreun document in care sa se constate pagubele la data X?
Daca nu au niciun document in care sa existe si punctul dvs. de vedere (recunoasterea sau nu a pagubelor) nu exista motive pentru refuzul facturii.
Am fost avertizati prin email,la o luna dupa inceperea activitatii,noi fiind subcontractor la subcontractor.Nu exista nici o procedura pe care sa o fii initiat de protectie a geamurilor,au fost montate in plina desfasurare a altor activitati iar la final au vrut sa semnez un proces de constatare daune.Am refuzat semnarea lui deoarece nu am semnat nimic de receptia lor ,care sa imi implice raspunderea si protectia lor.
Procesul verbal trebuia intocmit la data constatarii daunei si nu la final. Exista dovezi, martori care sa fi declarat ca dauna a fost produsa de angajatii firmei dvs.? Ii puteti actiona in instanta pentru neplata facturii iar ei trebuie sa aduca dovezi ca le-ati produs un prejudiciu.
Nu existe dovezi doar presupuneri,au lucrat 6 firme pe acel etaj.Am trimes facturile si pe email si nu vor sa le ia in consideratie.Ei invoca un paragraf din contract,referitor la securitatea santierului si nu vor sa imi ataseze un deviz de geamuri sau o factura,mi-au transmis doar suma de retinere.

Daca nu va intelegeti amiabil singura modalitate de solutionare este sa actionati in judecata pe baza contractului,a facturilor si a situatiei de lucrari.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de receptie tamplarie pvc valentin_a valentin_a Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de un contract cu o firma de tamplarie PVC si procesul verbal de receptie. Am achitat integral un contract destul ... (vezi toată discuția)
Raspundere angajat pentru paguba produsa de o defectiune tehnica? VictorMarinel VictorMarinel Buna ziua, O persoana este angajata a unei companii romanesti cu activitate in sectorul constructiilor. Compania opereaza pe teritoriul altui stat, cu ... (vezi toată discuția)
Am inundat apartamentul de sub mine și vecinul refuză să discutăm despre despăgubiri. mi-e teamă că îmi va cere mai mult decât sunt daunele reale, ce mă sfătuiți? Anna1308 Anna1308 Buna ziua, Pe data de 30.04.2019, racordul de apa calda din apartamentul mamei s-a rupt si a inundat apartamentul ei, etaj 1, si pe cel al vecinilor de la ... (vezi toată discuția)