avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz primire produs desi decizia ANPC e favorabila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz primire produs desi decizia ANPC e favorabila

"Buna ziua,
Decizia ANPC a fost contestata iar cazul va fi solutionat de instanta.
Pana la rezolutia procesului masura ANPC nu se considera corecta. Produsul nu se va accepta ca retur.
Cu respect"

Acesta e raspunsul primit cand i-am anuntat ca vin cu produsul.
Este legal? Va trebui sa astept inca 3-5-7 luni pana se pronunta instanta?
Cum pot afla cand se solutioneaza cazul, il pot urmari?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:00, 15 Decembrie 2016
Veti fi chemat in proces in calitate de intervenient.
Puteti cauta dosarul pe portalul instantelor de judecata judecatoria locala dupa numele partilor. firma X, ANPC si sortati dupa data dosarului cel mai nou.
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns.
Am accesat portalul si am gasit mai multe dosare. Din pacate in decizie nu este trecut numarul contraventiei primite de catre firma, deci nu pot stabili cu certitudine care este cazul meu sau daca exista cu adevarat pe rol.
La Obiect dosar, la majoritatea, scrie "anulare proces verbal de contravenţie ANPC" Pare a fi contestat numai contraventia nu si masura de returnare a produsului. Sau aceasta masura se impune numai in baza existentei acestui proces verbal?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
kenzzo2k, utilizator
Trebuie sa il gasiti pe cel in care parte este firma de unde ati cumparat produsul. Sau intrebati Anpc ori firma despre nr dosarului.
Firma este mare, e un mare magazin on-line, are foarte multe dosare. In ultima luna are 4 procese impotriva ANPC. Problema e ca la ANPC nu am cui sa cer aceste informatii iar cei de la firma in cauza au zis ca n-au informatia asta si daca ar aveao , e intre ei si ANPC, nu trebuie sa imi spuna nimic.
Asa ei pot sa imi spuna orice, ca se judeca, ca s-a admis plangerea lor etc. Eu nu ii pot contrazice cu nimic deoarece nu am nici o informatie concreta.
Nu trebuie sa cereti informatii cuiva in mod special. Faceti referire la adresele pe care le-ati primit de la ANPC si vanzator si solicitati informatii (nr dosar) privind plangerea introdusa de vanzator impotriva solutiei ANPC. ANPC trebuie sa va raspunda si sa va confirme daca exista sau nu o plangere impotriva solutiei data in favoarea dvs..
Informati ANPC ca vanzatorul nu respecta decizia ANPC pe motiv de plangere in instanta impotriva deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la p.v.c.c rovignete Algiu George Algiu George După ce am făcut contestație la un proces verbal de constatare și contravenție la judecătoria Galați,am primit de la primăria municipiului o somație ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de contestatie proces verbal marius55555 marius55555 buna ziua.. in urma cu 3 luni am avut un accident usor cu o masina pe bulgaria...intro localitate masina in fata mea a redus veteza foarte mul sa tras pe ... (vezi toată discuția)
Stadiul procesului s.stefan s.stefan Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti cum pot afla situatia dosarului si cum decurge procesul in cazul in care nu ma prezint la termenele de judecata. ... (vezi toată discuția)