avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire RCA in caz de contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire RCA in caz de contestatie proces verbal

buna ziua.. in urma cu 3 luni am avut un accident usor cu o masina pe bulgaria...intro localitate masina in fata mea a redus veteza foarte mul sa tras pe dreapta la care e au dat semnal sa o depesesc. mai aveam 2 metri pana sa trec de ea si a dat semnal stanga sa vireze pe o strada la stanga si bene inteles ca a intrat cu botul masii in usa si aripa dreapta spate a mea... am fost la politia si acolo ia dat amenda respectivei soferite care nu a fost atenta si mia dat proces verbal... am fost si miam deschis dosar de dauna la firma ei de asigurare ca dupa vreo 2 luni si ceva sa aflu ca a contestat procesul verbal al politiai si nu o sa imi mai primesc nici un ban pana cand nu se da o sentinta de catre judecatorie...ce este de facut in cazul acesta.. un prieten mia zis ca societatea este oblegata sa imi dea banii si daca o sa se decida ca sunt eu de vine sa isi recupeeze banii de la mine... eu nu stiu ce sa fac .. ajutatima

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:05, 26 Decembrie 2013
Sunteti sigur ca procesul verbal de contraventie a fost contestat in instanta? Termenul de contestare este de 15 zile, iar in 2 luni si jumatate este imposibil sa fi fost acordat un termen de judecata. Dvs. sunteti introdus in cauza in calitate de intervenient. Trebuia sa primiti o citatie sa va prezentati la respectivul termen. Verificati la judecatorie sau pe portalul Ministerului Justitiei (www.just.ro) daca exista introdusa plangerea contraventionala impotriva respectivului proces verbal de contraventie.
In alta ordine de idei, asiguratorul are dreptul ca in termen de 3 luni sa faca propriile investigatii privind modul de producere a accidentului. In termen de 10 zile de la avizarii daunei asiguratorul avea obligatia sa va comunice ca intentioneaza sa faca aceste investigatii.
In cazul in care nu exista depusa plangerea contraventionala asiguratorul are obligatia ca in termen de 3 luni sa va comunice in scris oferta de despagubire sau refuzul de plata a despagubirii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui politiat Capra Andrei Capra Andrei Buna ziua! Astazi, 19.11.2018, am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celelilalte masini a chemat un agent de la politia rutiera pe care presupun ... (vezi toată discuția)
Am primit 2175 lei amenda si 3 luni permisul suspendat pentru ca nu am fost de acord cu amiabila Florin Valentin S Florin Valentin S Am nevoie de un MARE ajutor in urmatoarea problema: Am fost implicat intr-un accident auto in Bucuresti, cand intr-o intersectie eu am virat la stanga iar un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier GiorgianaLarisa GiorgianaLarisa Buna ziua, Intro zi ma grabeam sa ajung la spital iar masina din fata nu se dadea la o parte. imi tinea calea in ciuada semnalelor. Am reusit in final sa-l ... (vezi toată discuția)