avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva unui politiat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva unui politiat

Buna ziua!
Astazi, 19.11.2018, am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celelilalte masini a chemat un agent de la politia rutiera pe care presupun ca l-ar cunoaste. In urma declaratiilor agentul a ajuns la concluzia ca eu sunt vinovat in conditiile in care eu semnalizam efectuarea virajului la stanga. Am inceput manevra moment in care am fost acrosat in partea dreapta de catre celalalt sofer, acesta incercand sa ma depaseasca, pe trecerea de pietoni. Politistul a venit cu argumentul ca ar fi trebuit eu sa ma asigur ca nu sunt depasit(drum cu o singura banda pe sens).
Am refuzat sa semnez procesul verbal si mi s-a spus ca-l voi primi acasa in 45 de zile.
Am vb cu mai multi agenti de politie care mi-au dat dreptate mie.
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie sa i urmez pentru a depune o plangere impotriva agentului de circulatie si in cate zile se poate face contestatie in cazul in care nu am procesul verbal.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:40, 19 Noiembrie 2018
Trebuie sa asteptati sa primiti prin posta procesul verbal de contraventie. Dupa primire, in termen de 15 zile puteti depune plangere contraventionala la Judecatoria la care este arondata unitatea de politie din care parte agentul care a intocmit procesul verbal de contraventie.
In plangerea contraventionala solicitati anularea procesului verbal de contraventie, stabilirea adevaratului vinovat de producerea accidentului de circulatie., intocmirea de catre politie a unui nou proces verbal in care sa se arate starea de fapt. Chemati in garantie societatile de asigurare la care sunt asigurate cele doua autoturisme implicate in accident.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire rca Ioan131 Ioan131 Cu câteva zile în urmă am avut parte de un accident rutier. Am depășit o tipa care era cu mașina pe marginea drumului, am semnalizat intenția de ... (vezi toată discuția)
Depasire " neregulamentara " MosuCainele MosuCainele Buna ziua! Ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar pagube materiale. Pe scurt, aflandu-ma in depasire semnalizata si asigurata, o ... (vezi toată discuția)
Accident auto danielmoiceanu danielmoiceanu am fost impliccat intr-un accident auto.intimpul unui viraj la stinga pe cere la-m semnalizat conform codului rutier dupa asigurarea prealabila am fost lovit ... (vezi toată discuția)