avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu o solutie pentru urmatoarea problema.
Am in folosinta o masina, proprietate a tatalui meu. Vreau sa obtin un loc de parcare inchiriat, la domiciliul meu. Pentru asta am nevoie de un contract de comodat (intre 2 persoane fizice) cu care sa dovedesc primariei ca masina e in folosinta mea.
Ma intereseaza daca acest contract se poate face doar intre parti (sub semnatura privata - in acest caz m-ar interesa un model), sau e nevoie sa mergem la un avocat sau la un notar, si nu in ultimul rand, un ordin de marime pentru onorariul pe care ar trebui sa-l platesc.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:16, 16 Septembrie 2009
adresati-va unui notar pt contractul de comodat.
in bucuresti, daca sunteti de aici, trebuie sa faceti dovada ca locuiti la adresa la care cereti locul de parcare, fie va e trecuta in buletin, fie va faceti o viza de flotant.
Pentru validitatea contractului de comodat nu se cere forma autentica.

Totusi, ar fi posibil ca autoritatea care inchiriaza locul de parcare sa solicite o anume forma (cea autentica, de obicei). Solicitati o informatie acelei institutii cu privire la forma impusa.
themis a scris:

Pentru validitatea contractului de comodat nu se cere forma autentica.

Totusi, ar fi posibil ca autoritatea care inchiriaza locul de parcare sa solicite o anume forma (cea autentica, de obicei). Solicitati o informatie acelei institutii cu privire la forma impusa.

Buna ziua , am aceeasi problema ca a domnului care a initiat acest subiect , cei de la primarie vor ca acest contract de comodat sa fie autentificat de un notar , am fost la un notariat in zona in care lucrez si mi-a spus ca nu autentifica contracte de comodat . Va rog mult sa-mi spuneti ce este de facut daca se poate .
O zi buna
cereti o incheiere de la notariat cu ce v-a spus !
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Vreau să obțin loc de parcare, iar unul dintre documentele necesare este contractul de comodat. este necesară legalizarea lui la notar? adela88 adela88 Masina mea este pe numele tatalui meu in acte. Vreau sa obtin loc de parcare iar unul dintre documentele necesare este contractul de comodat. Intrebarea me ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ptr. un loc de parcare florincristi florincristi detin un loc de parcare la adp platit, dar am vandut masina si cnf legi se anuleaza contractul incheiat la adp,dar doresc sa inchei un contract de comodat ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat? ofeliadaniel ofeliadaniel Buna seara! Vreau sa-mi inchiriez un loc de parcare si masina este pe tatal meu. Eu locuiesc la o alta adresa unde vreau loc de parcare.Ca sa-mi aprobe cei de ... (vezi toată discuția)