Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu o solutie pentru urmatoarea problema.
Am in folosinta o masina, proprietate a tatalui meu. Vreau sa obtin un loc de parcare inchiriat, la domiciliul meu. Pentru asta am nevoie de un contract de comodat (intre 2 persoane fizice) cu care sa dovedesc primariei ca masina e in folosinta mea.
Ma intereseaza daca acest contract se poate face doar intre parti (sub semnatura privata - in acest caz m-ar interesa un model), sau e nevoie sa mergem la un avocat sau la un notar, si nu in ultimul rand, un ordin de marime pentru onorariul pe care ar trebui sa-l platesc.
Notarul poate incheia si autentifica orice fel de contract, inclusiv un contract de comodat. Notarul care v-a spus ca nu autentifica astfel de contracte este nou in bransa sau nestiutor...mergeti la altul.
Daca cei de la Primarie v-au spus ca, pentru acordarea unui loc de parcare pentru masina tatalui dv., este necesara prezentarea unui contract de comodat incheiat in forma autentica, asa trebuie sa faceti chiar daca pentru validitatea contractului de comodat, legea nu prevede incheierea sa in forma autentica. Aici este vorba nu despre o conditie de validitate a contractului ci de o conditie de forma impusa de autoritatea locala, conditie ce trebuie respectata daca doriti sa obtineti locul de parcare mult dorit. ;)