avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua,

In cazul concediului de maternitate am inteles ca sunt 126 de zile impartite astfel incat dupa nastere sa fie minim 42 zile. Ce se intampla daca nu mai raman 42? A intarziat nasterea si sunt mai putine zile ramase?

Cu multumiri,
Radu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 14 Decembrie 2016
In speta, de concediu crestere copil se va beneficia numai dupa implinirea a 42 de zile de la data nasterii copilului.

OUG 111/2010 nu reglementeaza faptul ca nu se mai poate beneficia de CCC daca nu se efectueaza integral cele 42 de zile de concediu postnatal.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani adriana2608 adriana2608 Buna ziua, Avem o salariata care nu si-a luat deloc concediu de maternitate,adica cele 126 de zile ,si as vrea sa stiu cu ce data su suspenda contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal IrinaBun IrinaBun Buna seara. As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care nu ma incadrez in cele 42 de zile din concediul postnatal. Se pierde indemnizatia sau doar nu voi ... (vezi toată discuția)