avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu postnatal

Buna seara. As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care nu ma incadrez in cele 42 de zile din concediul postnatal. Se pierde indemnizatia sau doar nu voi fi platita pe numarul acela de zile ? Din pacate, medicul mi-a socotit la fix cele 42 de zile dar bebele intarzie.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
IrinaBun, utilizator
Cel mai recent răspuns: IrinaBun , utilizator 09:57, 6 Decembrie 2019
Normele de aplicare a OUG 111/2010 prevad:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

1. Veti beneficia de concediul pentru cresterea copilului si de indemnizatia aferenta, chiar daca concediul postnatal este mai mic de 42 de zile.

2 OUG 111/2010 prevede ca nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC mai repede de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. In situatia in care concediul postnatal este mai mic de 42 de zile atunci pentru zilele ramase pana la a 42-a zi de la nastere se poate solicita concediu de odihna sau concediu fara plata ori se poate lua concediu medical.
Multumesc frumos de raspuns.

Cornel Vasile a scris:

Normele de aplicare a OUG 111/2010 prevad:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

1. Veti beneficia de concediul pentru cresterea copilului si de indemnizatia aferenta, chiar daca concediul postnatal este mai mic de 42 de zile.

2 OUG 111/2010 prevede ca nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC mai repede de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. In situatia in care concediul postnatal este mai mic de 42 de zile atunci pentru zilele ramase pana la a 42-a zi de la nastere se poate solicita concediu de odihna sau concediu fara plata ori se poate lua concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate persoane cu handicap stefan31 stefan31 buna ziua Avem o problema sotia este insarcinate in 6 luni si o saptamana avand o problema de handicap . conform art. 24 lit c legea 185/2005 care este in ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil alex8585 alex8585 Buna seara Am urmatoarele nelamuriri si as dori daca puteti sa ma ajutati cu cateva raspunsuri; 1.am intrat in concediu prenatal pe data de 1 ... (vezi toată discuția)