avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cum facturez o prestare de serviciu/comision din Germ. ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cum facturez o prestare de serviciu/comision din Germ. in Romania?

Buna,
as dori sa stiu daca pot emite o factura pentru prestari servicii/comision, fara TVA, catre o firma din Romania.
Factura o emit din Germania(sunt stabilit si am firma inregistrata acolo), serviciile le prestez in Romania sau in alte tari EU(altele decat Germania).
Multumesc mult pentru suport. FT.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 00:59, 7 Septembrie 2009
Daca societatea pe care o facturati va emite un cod valid de TVA, atunci facturati fara TVA.
Multumesc f mult.
florintodoran a scris:

Buna,
as dori sa stiu daca pot emite o factura pentru prestari servicii/comision, fara TVA, catre o firma din Romania.
Factura o emit din Germania(sunt stabilit si am firma inregistrata acolo), serviciile le prestez in Romania sau in alte tari EU(altele decat Germania).
Multumesc mult pentru suport. FT.

Cred ca ati face mai bine sa intrebati consultanti germani. Stiti, noi.. ne pricepem ..la fiscalitatea romanesca.

Chiar daca legislatia europeana referitoare la tva este armonizata, diferentele exista intre tari.
ETOCU a scris:

Daca societatea pe care o facturati va emite un cod valid de TVA, atunci facturati fara TVA.

Ce faceti ? dati consultanta despre legislatia germana? :-/
Sa-mi notez ca stiti asta? :stunned:, =D>
Nu dau consultanta privind "legislatia germana", dar pricipiile TVA-lui sunt amproximativ aceleasi in toate statele membre. Si intamplator am fost prezenta la un seminar de fiscalitate internationala Romania - Germania.

Nu trebuie sa notati nimic.

Alte discuții în legătură

Declaratii 25-10 lilicu lilicu o firma inregistrata ca platitor de TVA din 26.08.2011 dar Neinregistrata in Reg Operatori intracomunitari , emite in iulie factura de sevicii pentru ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare ContSters112016 ContSters112016 buna ziua am nevoie si eu de ajutorul d-voastra - am inchiriat un autoturism din germania de la o persoana juridica platitoare de tva -s-a facut contract de ... (vezi toată discuția)
Tva pentru prestari intracomunitare de servicii foxy_pitic foxy_pitic Buna! Vreau sa emit factura pt prestari servicii pt o firma platitoare de TVA din Germania. Cum se emite factura? Cu TVA inclus de 16% si se plateste in ... (vezi toată discuția)