avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cum facturez o prestare de serviciu/comision din Germ. ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cum facturez o prestare de serviciu/comision din Germ. in Romania?

Buna,
as dori sa stiu daca pot emite o factura pentru prestari servicii/comision, fara TVA, catre o firma din Romania.
Factura o emit din Germania(sunt stabilit si am firma inregistrata acolo), serviciile le prestez in Romania sau in alte tari EU(altele decat Germania).
Multumesc mult pentru suport. FT.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 00:59, 7 Septembrie 2009
ETOCU are dreptate...Codul fiscal este armonizat cu directivele europene care se aplica cu prioritate statelor membre...treaba cu TVA este Directiva europeana nu au inventat-o romanii...aceleasi principii se aplica in toata Uniunea...doar cotele difera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 25-10 lilicu lilicu o firma inregistrata ca platitor de TVA din 26.08.2011 dar Neinregistrata in Reg Operatori intracomunitari , emite in iulie factura de sevicii pentru ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare ContSters112016 ContSters112016 buna ziua am nevoie si eu de ajutorul d-voastra - am inchiriat un autoturism din germania de la o persoana juridica platitoare de tva -s-a facut contract de ... (vezi toată discuția)
Tva pentru prestari intracomunitare de servicii foxy_pitic foxy_pitic Buna! Vreau sa emit factura pt prestari servicii pt o firma platitoare de TVA din Germania. Cum se emite factura? Cu TVA inclus de 16% si se plateste in ... (vezi toată discuția)