avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii intracomunitare

buna ziua
am nevoie si eu de ajutorul d-voastra
- am inchiriat un autoturism din germania de la o persoana juridica platitoare de tva
-s-a facut contract de inchiriere
- factura cu chiria mi-a facut-o cu TVA,1190 EURO
-pe langa factura cu chiria am mai primit si:
-factura cu cauciucuri de iarna cu TVA 238 EURO,
-factura asigurare cu TVA,119, EURO
-factura cu nr. de inmatriculare cu TVA, 119 EURO
1. cum inregistrez aceste facturi?
2. declar contractul la administratia financiara?
3. ar trebui sa platesc impozit pe nerezidenti?
va rog sa ma ajuta-ti iar daca mai aveti nevoie de informatii o sa vi le dau cu placere.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 13:57, 23 Noiembrie 2009
cf art. 133, alin 1 cod fiscal, locul prestării de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.

operatiunea de inchiriere a mijloacelor de transport de catre prestator stabilit in comunitate nu se incadreaza la nici una din exceptiile prevazute la art. 133, alin 2 cod fiscal, deci locul prestarii serviciului este germania.

asa cum ati mentionat, societatea germana v-a facturat cu TVA, conform legii.
dvs prestati alte servicii pe teritoriul germaniei? in ce scopuri ati inchiriat autovehiculul? soc. dvs este inregistrata in scopuri TVA in romania sau in germania?

masina se foloseste in romania, nu in germania
firma din romania este platitoare de TVA si este firma romanesca cu capital privat romananesc
cu sa-i zik sa-mi faca facturile?
nu conteaza faptul ca masina o utilizati in romania, conform codului fiscal, operatiunea este taxabila in germania si de aceea firma germana v-a facturat cu tva.

nefiind vorba de servicii intracomunitare sau livrare intracomunitara (in cazul cauciucurilor), dvs nu puteti decuce tva aferenta si nici nu trebuie sa platiti alte impozite statului german, din moment ce ati achitat tva.

eventual va puteti adresa statului german pentru rambursarea tva, in functie de legislatia lor.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare prestari servicii chirie kty_20 kty_20 Buna ziua, Firma din Romania,platitoare de TVA a inchiriat in Romania un spatiu unei filiale cu sediul in Romania insa factura va fi emisa societatii mama din ... (vezi toată discuția)
Leasing extern krika8712 krika8712 Am mare nevoie de ajutorul vostru. V-as ruga sa ma ajutati cu monografia unui leasing extern din austria. Care sunt inregistrarile care se fac in acest ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)