avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma cu 5 angajati in lichidare- ce fac cu salariatii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma cu 5 angajati in lichidare- ce fac cu salariatii?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
avem o firma(magazin) cu 5 angajati cu contr individual de munca, dintre care 3 sunt lucratori gestionari, unul director de magazin si unul este administratorul/director general avand si el contr de munca de 4 ore/zi, restul cu 8ore/zi.
Au inceput demersurile legale ptr intrarea in lichidare a firmei de luna trecuta.
1. Am dat preaviz 20 zile lucratoare celor 3 angajati ca lucrator comercial si 45 zile lucratoare directorului de magazin, este corect ?
2. fiind vorba doar de 5 salariati care trebuie incetati, este concediere colectiva?
(trei au incetat in 12.12.16 -la expirarea preavizului de 20 zile; directorul de magazin a incetat in 14.12.16 la expirarea preavizului de 45 zile, toti au incetat cu art 65.1/desfiintarea postului, codul muncii , este corect?
3. ce fac cu administratorul care are si contr de munca 4 ore/zi? trebuia sa isi faca preaviz de 45 zile lucratoare si el ? Cu ce art codul muncii trebuie sa inceteze contr lui? El va pleca in ziua imediat urmatoare la un alt angajator cu contr de 2 ore/zi si doreste continuitatea statutului de angajat.
4. Ce obligatii are angajatorul fata de cei 5 salariati in situatia precizata? Mentionez ca in regulamentul de ordine interioara NUsunt precizate plati compensatorii, etc ptr astfel de situatii si ptr nicio alta situatie.
Multumesc frumos , astept urgent raspunsul dvs !
Zi frumoasa si cu spor va doresc tuturor! :)

Alte discuții în legătură

Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)
Sunt foarte presat la locul de munca alexandru moldovan alexandru moldovan sunt in preaviz de 20 de zile si urmeaza de marti 10-11-09 sa intru in somaj. lucrez la un magazin de materiale de constructii ca lucrator comercial as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz elenasiarto elenasiarto Lucrez la o firma privat ca si economist(in C.I.M se mentioneaza ca preavizul este de 45 zile lucratoare).In urma unor neantelegeri patronul m-a chemat sa ma ... (vezi toată discuția)