avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS la vanzarea unui teren
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS la vanzarea unui teren

Buna ziua,

Pana in luna sept. a.c. am fost angajata cu CIM pe perioada determinata, angajatorul platindu-mi ultimul salariu si virand contributiile sociale aferente acestuia in luna octombrie a.c. Practic, am devenit persoana fara venituri din luna noiembrie. De atunci, nu am platit contributia de sanatate si nici nu am accesat serviciile medicale acordate de sistemul public de asigurari sociale de sanatate.
Luna aceasta intentionez sa vand un teren, situatie in care voi inceta sa fiu persoana fara venituri si inteleg ca am obligatia sa platesc 5.5% din suma obtinuta in urma vanzarii ca si contributie la sanatate aferenta lunii Decembrie 2016?
Am inteles ca impozitul pe venitul realizat in urma vanzarii terenului se calculeaza si incaseaza direct de catre notar, inaintea autentificarii contractului de vanzare-cumparare. Imi puteti spune, va rog, daca tot notarul retine si contributia la sanatate si daca nu, cum si unde trebuie aceasta calculata si platita?

Va multumesc foarte mult pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: SimonaPascanu , utilizator 23:45, 14 Decembrie 2016
Nu se plateste nicio contributie la cass la vanzarea unui bun imobil. Se plateste doar un impozit pe vanzare de 2 sau 3% functie de vechimea intrarii in posesie, 2 ani sau peste.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Cass dividende 2017 pclaudia pclaudia Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii la vanzarea unui imobil de către o persoană care nu lucrează cu cim elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Nu sunt angajatîă şi doresc să vând un teren (terenul este proprietatea mea, moştenit în ... (vezi toată discuția)