avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert contabil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert contabil

In proces cu Casa de Pensii pentru reverificarea pensiei mele in urma depunerii unor adeverinte cu venituri mult marite fata de ceea ce exista depus de institututie la Casa de Pensii,
mi s-a recomandat un expert contabil pentru a verifica corectitudinea pensiei stabilitae de catre Casa de Pensii.
Nu sunt de acord cu expertul contabil impus de presedinta completului.
Cum se poate face schimbarea acestui expert ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 17 Decembrie 2016
Inteleg ca expertul a fost desemnat de catre instanta de judecata printr-o incheiere de sedinta.
Recuzarea expertului conform Codului de procedura civila se poate face doar cu respectarea
-art.332: Recuzarea expertului
(1)Expertii pot fi recuzati pentru aceleasi motive ca si judecatorii. (vezi art.41, 42, 44, 45, 46 din CpC republicat in 2015 - se gaseste pe internet))
(2)Recuzarea trebuie sa fie ceruta in termen de 5 zile de la numirea expertului, daca motivul ei exista la aceasta data; in celelalte cazuri termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de recuzare.
(3)Recuzarile se judeca cu citarea partilor si a expertului.
Pentru a avea succes in recuzarea expertului va trebui sa prezentati documente certe care sa ateste ca acesta se afla intr-o situatie de incompatibilitate - art. 42 din CpC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertii pot fi recuzati pentru aceleasi motive ca si judecatorii, ... MihaiAdrian2000 MihaiAdrian2000 Expertii pot fi recuzati pentru aceleasi motive ca si judecatorii, insa nu in aceleadi conditii? Conform 332? Nu inteleg partea referitoare la conditii.. (vezi toată discuția)
Recuzare expert tehnic auto costy_892007 costy_892007 buna ziua vreau sa stiu daca se poate recuza un expert tehnic auto, a facut o expertiza care nu reflecta realitatea a fost citat in dosar si a declarat cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)