avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoastere divort pronuntat in strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoastere divort pronuntat in strainatate

Buna ziua,

Am fost casatorit in UK si poi am legalizat casatoria in Romania (am fosti soti suntem romani). Acum am divortat in UK, am obtinut hotararea judecatoreasca prin care ni s-a acordat divortul (Decree Nisi) si documentul care atesta ca aceasta hotarare este definita (Decree Abosulute).
Din informatiile pe care am reusit sa le obtin online, imi sunt necesare urmatoarele documente pentru a inregistra divortul in Romania:
- Decree Nisi apostilat + tradus
- Decree Absolute apostilat + tradus
- declaratie autentificata de la fiecare fost sot referitoare la numele purtat dupa divort

Eu ma voi deplasa in Romania pentru a inregistra divortul.

As dori sa stiu daca toate documentele mentionate mai sus imi sunt necesare si suficiente pentru a inregistra divortul in Romania? Care este cea mai simpla procedura prin care pot inregistra divortul in Romania si de asemenea, se poate face la notar?
Se poate inregistra divortul si fara declaratiile autentificate (fosta sotie doreste sa-si schimbe numele cu cel din certificatul de nastere dar nu va putea fi prezenta prea curand in Romania pentru a-si schimba actele).
Este posibil ca sa legalizez divortul si fara aceste declaratii autentificate iar ea sa-si schimbe numele ulterior?

Imi cer scuze daca nu am postat in categoria corespunzatoare, este primul meu post pe acest forum.

Va multumesc,

Alex
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
fileralex, utilizator

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare nume dupa divort in italia nrtekk nrtekk Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog care este procedura in situatia urmatoare: sora mea a dat divort in Italia, s-a definitivat tot, s-a dat pronuntarea, dupa ... (vezi toată discuția)