Doresc sfatul unui avocat, cu privire la situatia urmatoare: Doresc sa depun plangere la Politie impotriva a doi domni, daca dupa depunerea plangerii, si dupa ce Politia ii va chema pentru a da declaratii, pentru a nu ajunge la faza de a ii actiona in instanta, cand pot retragere plangerea?Si daca la retragerea ei, neexistand inculpat, cine trebuie si daca trebuie platite taxe pentru retragerea plangerii?
Este vorba despre faptul ca mi s-a montat pe casa o tabla, montarea a fost facuta fara a respecta niste pasi, nu s-a montat impreuna cu alte elemente, s-a produs condens, trebuie schimbat totul. Firma montatoare spune ca nu e vina ei, ca ea doar a montat cum i s-a spus de catre individul care m-a pus doar in legatura cu el ( un intermediar practic). Nu a venit cu solutie a spus doar ca nu e vina ei. Intermediarul a luat banii pentru a ii da montatorilor. In concluzie spuneti-mi care sunt pasii pentru plangere la Politie, si daca retrag plangerea in caz ca e vreo intelegere amiabila de a restituti ceva, sa nu se ajunga la judecata, ma costa retragerea plangerii tot pe mine?Multumesc. mult
Ideea este ca vroiam sa fac ceva pentru a recupera paguba, pentru banii platiti, dar nu sa incep un proces pe cheltuiala mea, eventual executare si alte taxe, cand poate toate la un loc ar costa mai mult decat banii platiti montatorilor. Am cerut parerile inca a doi avocati care m au sfatuit sa merg la Politie.
Nu am depus plangere inca niciunde, doream sa fac pentru inselaciune, la Politie, nu vreau sa dau in judecata si sa stau prin tribunale, ci doar un pas spre a ii speria pe domni, macar sa isi asume stricaciunea facuta din nepricepere si sa imi recuperez amiabil banii pe montaj, nu ma interesa altceva, nici banii pe tabla care trebuie inlocuita, ci doar pe montaj. Ca sa pot repara cu alta firma. Si din acest motiv intreb ce cale trebuie urmata.
Retragere plangere
kingbear
Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)