avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala provocare pagube
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala provocare pagube

Buna ziua,

Doresc sfatul unui avocat, cu privire la situatia urmatoare: Doresc sa depun plangere la Politie impotriva a doi domni, daca dupa depunerea plangerii, si dupa ce Politia ii va chema pentru a da declaratii, pentru a nu ajunge la faza de a ii actiona in instanta, cand pot retragere plangerea?Si daca la retragerea ei, neexistand inculpat, cine trebuie si daca trebuie platite taxe pentru retragerea plangerii?
Este vorba despre faptul ca mi s-a montat pe casa o tabla, montarea a fost facuta fara a respecta niste pasi, nu s-a montat impreuna cu alte elemente, s-a produs condens, trebuie schimbat totul. Firma montatoare spune ca nu e vina ei, ca ea doar a montat cum i s-a spus de catre individul care m-a pus doar in legatura cu el ( un intermediar practic). Nu a venit cu solutie a spus doar ca nu e vina ei. Intermediarul a luat banii pentru a ii da montatorilor. In concluzie spuneti-mi care sunt pasii pentru plangere la Politie, si daca retrag plangerea in caz ca e vreo intelegere amiabila de a restituti ceva, sa nu se ajunga la judecata, ma costa retragerea plangerii tot pe mine?Multumesc. mult
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In situatia in care mai aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Aveti mai jos raspunsul primit.
Multumesc pentu intelegere.
cyan a scris:

Politia nu are nicio treaba cu montarea tablei. Este vorba despre un litigiu civil iar recuperarea daunei nu o puteti face decat in instanta de judecata.

Ok, inteleg, doar ca am tot insistat pentru ca avocati, in numar de doi, mi-au spus sa fac plangere catre Politie, plangere penala, pentru aceasta situatie. Multumesc oricum pt. raspunsurile primite.
Nu ati intrebat un avocat penalist, parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere kingbear kingbear Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)