avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hartuire de catre furnizor de marfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hartuire de catre furnizor de marfa

Buna ziua. In urma scaderii vanzarilor, am ramas la un singur furnizor de marfa cu o suma restanta, depasindu-se scadenta, dar am facut plati esalonate mai mici. Problema este ca individul drept agent de vanzari de la firma aceasta vine zilnic la usa magazinului sa ceara banii si sa ameninte. Intre firme nu avem nici un fel de contract, suma va fi platita pe cat posibil de repede si total, dar este legal sa vina sa ma hartuiasca zilnic? Ce masuri pot lua impotriva lui? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mada Tudor , utilizator 22:39, 15 Decembrie 2016
Faceti o plangere la politie pentru agresiune verbala, daca aveti martori.
Buna seara!
Legal,nu are niciun drept sa facă ceea ce face...Avem cadru legislativ..

Hartuirea este una dintre cele patru infractiuni contra libertatii persoanei descrise de noul Cod penal, fiind definita dupa cum urmeaza: "Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere".
Potrivit reglementarilor in vigoare din 1 februarie, aceasta fapta este pedepsita cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda. AvocatNet.ro a detaliat AICI reglementarile privind amenzile penale.
Faptul ca noul Cod penal prevede aceste mentiuni inseamna ca cetatenii care se simt agasati sau urmariti pot depune o plangere penala impotriva celor care ii hartuiesc. "Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate", se arata in dispozitiile aplicabile deja de aproape o luna.
Sau,mai puteți încerca....o conciliere cu persoana respectiva printr-o comunicare asertiva,fără să-i mai dati ocazia sa fie mereu ofensiv ..
Cu alte cuvinte,îl invitați la o cafea și discutați omenește cu el,ferm și cu toate argumentele necesare...
El are nevoie de clienți sa-si vândă marfa,dvs aveți nevoie de furnizori...deci interesul este de ambele părți clar. Dacă vrea banii,trebuie sa înțeleagă,ca produsele...au nevoie sa fie vândute..
Spor la comunicare....
Ne țineți la curent..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)