avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA la cumpararea unei masini
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA la cumpararea unei masini

Buna ziua!Daca am cumparat o masina si mai am asigurarea valabila pana in luna martie anul viitor pot circula cu ea fara nicio problema,ea fiind in continuare pe numele vechiului proprietar?Am facut cu vanzatorul act de vanzare-cumparare si am fost la primarie pt a trece masina in proprietatea mea.As fi vrut sa inmatriculez masina pe numele meu cand expira asigurarea facuta d fostul proprietar.Din pct de vedere legal ar fi vreo problema?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 17:44, 15 Decembrie 2016
Poate fi o problema in cazul in care vechiul proprietar se duce la asigurari si solicita restituirea partiala a RCA avand in vedere ca a vandut vehiculul asigurat.
Masina trebuie inmatriculata pe numele dv in 30 de zile de la data cumpararii.Vanzatorul va putea solicita companiei de asigurari restituirea primei de asigurare pt lunile intregi ramase neconsumate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Înscriere mașină: cu sau fără asigurare? wizard0350 wizard0350 Buna seara. Am nevoie de asigurare ca sa incriu masina? Daca masina are asigurare facuta de fostul proprietar, eu nu o pot inscrie, asa e? La acte necesare ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe 6 luni dar nu e valabila faranumeeu faranumeeu Buna, Am cumparat un autoturism pe firma de la o persoana fizica ,am facut cuntractul de vanzare cumparare si polita rca pe 6 luni in vederea ... (vezi toată discuția)