avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Bună seara am o nelămurire lucrez în ture de 12 cu 24 luna aceasta norma de lucru este de 160 ore eu am 108 ore lucrate pe pontaj și am 10 zile de concediu medical din care doua sâmbete si doua duminici cate ore trebuie să am 108 +80 sau 108+48 cm adică din 80 se scad sâmbetele și duminicile și ar fi 156 sau 188 care varianta este corectă ! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 16 Decembrie 2016
OUG nr. 158/2005:

ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
....
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare.
(6) La stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevăzute prin contractele colective de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical trebuie recuperat conform legii? EmmaM EmmaM Buna ziua, lucrez intr-o companie cu orar continuat 24/24, am avut 5 zile de concediu medical, dintre care doua picând sâmbăta respectiv duminica, cand eu ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical functie de tipul programului de lucru silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Fapt concret: sotia beneficiaza de CM din 1 Iunie 2013 pana in 7 Iunie 2013. De la Departamentul HR a primit raspunsul ca \\"nu-i ies nr de ore ... (vezi toată discuția)
Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)