avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sanse intr-un proces care s-a terminat in 20.11.2014
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sanse intr-un proces care s-a terminat in 20.11.2014

In ultima faza a procesului dupa ce sa dat minuta am fost intrun fel multumiti si credeam ca asta iar fi fist sentinta plus 80 de mii de euro nu era o suma mare pentru o mama singura care isi ingroapa un copil.si 14 ani de inchisoare pentru cel care nes provocat nenorocirea vietii..dar el a depus recurs si sa terminat tot ia redus pedeapsa doar la 7 ani si 25 de mii de euro despagubire..avocata mea stia ca o sa trimit procesul mai departe la C.E DO.am asteptat cacdinsa sa faca denersurile pentru ca stiam ca termenul este de 6 luni..am vorbit cu avocata iam dat 2.500 euro si trebuia sa dea citante ce dinsa le avea si sai dau inca vreo 1000 de euro. Asteptam sa spuna ce trebue sai mai dau si pentru...ce urma sa imi mai faca..in decursul procesului spre final noi trebuia sa primim despagubirile de la omniasig..dinsa nea dus la o firma de avocati care trebuia sa recupereze banii daca nu f greu ne va da banii..am semnat un contract la care mia spus ca aceasta doamna lucreaza impreuna cubia si asa se procedeaza..vai de capul meu sau ...de a unei mame care ai moare un copil este ca si o oaie care merge duoa tine cand o pacalesti cai dai ceva..Exact in ziua care sa implinit 6 luni..am primit acasa un plic prin posta care scris Redactare. Dar inauntru era o executare judecatoreasca pe numele Meu isi luase inca 2500 euro din contul meu bancar mia pus proprire in banca....si eu nu am mai putut vorbi cu aceasta doamna avocat am sunat in august.si mia spus cai plecata..eu nu eram in tara.in acest timp si dansa stia..acuma nu nea dat nici Redactarea si acuma am aflat ca eu trebuia sa dau in judecata pe inculpat pentru despagubiri pentru locul de veci si alte cheltueli..Va rog daca se poate sa ma indrumati undeva sunt f multe de spus si hartii de aratat sa ma exprim in cuvinte toate nedreptatile ca re sau facut...multumesc cu stima Marcela Ciomaga
Cel mai recent răspuns: Dandedan , utilizator 14:37, 27 Decembrie 2016
Stimata Doamna,

Cel mai bine este sa luati legatura cu alt avocat care sa verifice dosarele si sa va spuna ce e de facut. Puteti face cerere la Baroul din localitatea in care sunteti pentru a va aproba un avocat din oficiu daca nu aveti bani.

Ati incasat macar despagubirea de 25.000 euro? Puteti pune in executare hotararea judecatoreasca cu privire la aceasta suma. Puteti merge cu hotararea la un executor judecatoresc.

Nu mai puteti ataca hotararea daca au expirat caile de atac. Depinde daca s-a comunicat hotararea la domiciliul dumneavoastra sau la avocat. Dar daca s-a incercat punerea in executare a hotararii, banuiesc ca s-a comunicat. Dar, oricum, trebuie verificat dosarul de la instanta.

Daca nu v-ati judecat cu privire la celelalte cheltuieli efectuate, puteti sa formulati o noua cerere de chemare in judecata. Insa, atentie la termenul de prescriptie care este de 3 ani in acest caz.

Numai bine,
Avocat Ionita Loredana
Luati legatura cu avocata.
E posibil sa fi facut demersurile care ziceti ca trebuia sa le faca.

Daca ati platit-o cu 2500 euro in mod logic ar trebui sa isi fi facut treaba si sa va fi informat.

Eu nici nu am inteles mai nimic din tot ce ati relatat.
Stimata doamna,
Sunteti dumneavoastra mama baiatului decedat?
Ati avut sigur proces in care v-ati constituit parte civila?
Cu dorinta de a va ajuta am efectuat cautare pe internet, dar nu am gasit nici un proces cu numele de Marcela Ciomaga.

Cu stima,
Laszlo Bicsak
Cred ca este vorba de cazul Andrei Andronie, doamna fiind mama fetei ucise in accident.
Doamna, nu se intelege foarte clar, din ce povestiti, dar deduc ca ati incasat banii cu titlu de despagubiri acordati de instanta; in legatura cu avocata, luati legatura cu ea si intrebati-o daca a facut vreun demers pentru a merge la CEDO, daca nu a facut, este tardiv; totodata din ce povestiti rezulta ca avocata v-a executat pentru suma de bani pe care sustineti ca i-ati platit-o cu titlu de onorariu, dar nu v-a dat chitanta. Reveniti cu mai multe detalii, ca sa va putem ajuta, nu se intelege exact si nu va putem da sfaturile oportune in aceasta situatie.
Totusi, va sfatuiesc sa apelati la un alt avocat care sa verifice absolut toate actele si toate demersurile care au fost intreprinse, mai ales daca spuneti ca avocata nu va mai raspunde la telefon; nu mai irositi timp.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
Dandedan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire proces stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am si eu o nelamurire daca poate cineva sa ma ajute in privinta unui process care este pe rol.Sunt in proces de uzcapiune din 2010 si nu se mai ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita sot pentru pensie de intretinere minor din casatorie anterioara elenasuch elenasuch sunt recasatorita a 2 oara sotul actual si el a ai fot casatorit inainte de 2 ori din casatoria noastra na rezultat nici un copil din penultima lui casatorie a ... (vezi toată discuția)