avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil proprietate si copii minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil proprietate si copii minori

Buna ziua
Daca se doreste vanzarea unui imobil proprietate Mama+copii minori, Autoritatea Tutelara impune concomitent achizitia unui alt imobil/sau a unei cote pentru copiii minori, daca imobilul vandut reprezinta singura locuinta a minorului.
Ce se poate intelege prin singura locuinta? Ca minorul are unde locui (in alt imobil, nu in cel care se vinde) sau ca minorul este proprietarul altui imobil? Daca mama dovedeste ca nu locuieste in imobilul care se vinde (deoarece nu este finisat) ci locuieste in alt imobil (dar care nu e proprietatea ei, ci a parintilor mamei), se poate vinde imobilul fara a se cumpara concomitent altul?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: AlinaHila , utilizator 11:15, 16 Decembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu drept de abitatie catalinhdd catalinhdd As dori sa stiu daca se poate vinde un apartament proprietate personala care are ca drept de abitatie pe mama mea pana la sfarsitul vietii sale. Este neaparat ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)