avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare de drept

As dori sa stiu daca pot solicita reabilitarea de drept,in cazul meu am suferit o condamnare definitiva in anul 1995,privativa de libertate,3 ani de efectuat pentru luare de mita si am fost eliberat conditionat in 1996.Daca se poate si pasii de urmat pentru a-mi sterge cazierul definitiv.Au trecut 15 ani de atunci.Am vazut ca ar fi o hotarare de guvern din 2008 care spune ca dupa 10 ani nu dupa 20 cat era inainte in cazul meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 10:56, 4 Septembrie 2009
Astfel cum ati relatat,(cuantumul pedepsei,perioada executata si data aplicarii condamnarii)va aflati in posibilitatea de a introduce cerere de reabilitare judecatoreasca conform art.135 lit.a c.pen.
Veti depune anexat la cererea de reabilitare,copie de pe cazierul dvs.judiciar,copie de pe hotararea definitiva si irevocabila prin care ati fost condamnat,copie de pe biletul de eliberare din penitenciar si relatii ,in scris, de la Sectia Financiara de care apartinenti din care sa rezulte achitarea eventualelor sume de bani la care ati fost obligat prin hotararea/hotararile judecatoreasca.
Toate acestea la depuneti la instanta si vi se va acorda termen de judecata.
Conform art.134 c.pen.nu beneficiati de reabilitare de drept,nefiind vorba de condamnare cu amenda penala sau de aplicarea unei pedepse care sa nu depaseasca 1 an.
Beneficiati de reabilitare judecatoreasca in conditiile explicate mai sus.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Termenul este implinit.
Cred ca ati avea sanse daca nu exista si alte probleme.
Nu puteti cere reabilitarea de drept intrucat pedeapsa a depasit un an.Dar aveti posibilitatea de a cere reabilitarea judecatoreasca.
Cauzele care inlatura raspunderea penala sau consecintele condamnarii...
-reabilitarea-de la art. 133 la art.139 cod penal.
Din expunerea prezentata puteti depune cerere de reabilitare conform art.135 c.p.
buna ziua
solicitati instantie care a judecat fondul prin cerere reabilitarea judecatoreasca ,daca indepliniti aceste conditii .

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Am avut condamnare doresc reabilitare. mirix mirix Am fost condamnat in anul 1993 la un 1an si 6 luni inchisoare pt gestiune frauduloasa. Doresc reabilitare. Ce sa fac? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar curat crinann crinann Buna seara. am o singura curiozitate, poti avea cazierul curat dupa 5 ani de inchisoare? Va rog, sa,mi raspunde,ti. (vezi toată discuția)