buna ziua
am si eu o problema cam ciudata.
bunicul meu a avut 8.6 ha, care au fost confiscate de comunistii.
i sa reconstituit numai pentru o suprafata de 7 ha.
restul urmand mai tarziu.
eu sunt unic mostenitor dupa el.
am fost la primarie sa ma interesez in legatura cu acest teren si mi sa zis sa ii dau in judecata, ca nu vor.
i-am dat in judecata, in penal, deoarece o persoana imi foloseste 0.6 ha,pe baza de hartii de mana iar restul 1 ha, reprezinta drumuri si urmeaza sa fiu despagubit, numai ca viceprimaru a facut cerere de despagubire, chipurile pe baza unei adnotarii ca ar fii vandut bunicu meu acum 60 de ani in urma tatalui sau.
nu este act de vanzare, nu e nimic nu are nici un act.
am facut sesizare penala ptr tulburare de posesie, fals, uz de fals, si abuz in serviciu.
am prezentat dovezii si procurorul claseaza cazul ca nu exista fapta de :fals si uz de fals si chipurile ca a intervenit prescriptia raspunderii penale.
numai ca acestea sunt infractiunii in forma continuata, deci nu are cum sa intervina prescriptia.
cel mai mult m-am amuzat cand a zis ca tulburarea de posesie nu este prevazuta de legea penala si tot dansu trece art. 256 alin.1 C.p :))
intrebarea este pot sa actionez in judecata pe procuror, nu vreau la CSM ca acolo cum zice zicala " corbu la corb nu isi scoate ochii", deci in alta parte unde pot sa fac sesizarea?
Daca ar adopta legea privind raspunderea magistratilor 80% dintre procurori ar fi cercetati .
In proportie covarsitoare de peste 85% cauzele sunt clasate.
Iar cauzele grave unde exista dovezi si probe certe stau in asteptare ani si ani de zile si apoi sunt inchise.
Stiu ca nu e bine sa aduci atingere imaginii justitiei romane , insa aceasta imagine este real extrem de murdara si tocmai de aceea au gasit intangibilii aceasta varianta .
Nici in justitie lucrurile nu stau mai roz si acest sistem de inamovibilitate a creat monstrii care au nenorocit justitia care acum nu mai umbla cu capul spart ci chiar fara el.
ai dreptate DenisRif in ceea ce spui.
Ca sa atac ordonanta o atac degeaba si ma pune sa platesc cheltuieli de judecata.
am inteles ca pot sa il actionez in judecata pe procuror la curtea de apel.
eu am discutat cu procurorii de la DNA si mi-a zis ca in cazul in care nu se face nimic sa le trimit la iei sesizarea, impreuna cu clasarea si actele,precum si la celelalte acte.
nu este vorba numai de 1,6 ha, este de aproape 30 ha.
nu sunt singurul care sesizeaza aceste fapte de coruptie.
Este foarte adevarat ca in proportie de 85% cauzele se claseaza, dar este si foarte adevarat ca foarte multe persoane depun plangeri penale in mod abuziv, fie pentru ca se considera nedreptatit fara sa fie, fie ca are el o problema personala cu persoana impotriva careia depune plangerea si vrea "sa-l faca". Ar trebui sa existe, intr-adevar, si o raspundere penala a magistratului, daca greseste, dar si o educare minima juridica a populatiei, ca sa nu se mai joace de-a plangerea penala. Departe de mine sa iau apararea procurorilor numai ca si ei sunt oameni si stau ani de zile acolo unde sunt probe reale, tocmai ca mai au inca vreo cateva sute de cauze de certuri intre vecini, de fosta nevasta care doreste sa se razbune pe fostul sot denuntand o aiureala, fie de furt de bomboane. Aici este vinovatia si a noastra...
Daca CSM prin Inspectia Judiciara si-ar face macar 25% datoria eficient aceste cazuri de nepasare tergiversari si tineri in nelucru pana la prescriptie s-ar diminua..
Am cel putin 5 exemple intamplate mie de cauze care plaseaza justitia in urma Staborului tiganesc cu mult....