buna ziua
am si eu o problema cam ciudata.
bunicul meu a avut 8.6 ha, care au fost confiscate de comunistii.
i sa reconstituit numai pentru o suprafata de 7 ha.
restul urmand mai tarziu.
eu sunt unic mostenitor dupa el.
am fost la primarie sa ma interesez in legatura cu acest teren si mi sa zis sa ii dau in judecata, ca nu vor.
i-am dat in judecata, in penal, deoarece o persoana imi foloseste 0.6 ha,pe baza de hartii de mana iar restul 1 ha, reprezinta drumuri si urmeaza sa fiu despagubit, numai ca viceprimaru a facut cerere de despagubire, chipurile pe baza unei adnotarii ca ar fii vandut bunicu meu acum 60 de ani in urma tatalui sau.
nu este act de vanzare, nu e nimic nu are nici un act.
am facut sesizare penala ptr tulburare de posesie, fals, uz de fals, si abuz in serviciu.
am prezentat dovezii si procurorul claseaza cazul ca nu exista fapta de :fals si uz de fals si chipurile ca a intervenit prescriptia raspunderii penale.
numai ca acestea sunt infractiunii in forma continuata, deci nu are cum sa intervina prescriptia.
cel mai mult m-am amuzat cand a zis ca tulburarea de posesie nu este prevazuta de legea penala si tot dansu trece art. 256 alin.1 C.p :))
intrebarea este pot sa actionez in judecata pe procuror, nu vreau la CSM ca acolo cum zice zicala " corbu la corb nu isi scoate ochii", deci in alta parte unde pot sa fac sesizarea?
hai sa fim seriosii.
majoritatea procurorilor fac " copy paste", oricate dovezi ai arata, probe ai cere, iei nu fac nimic. iei iau de bune ceea ce fac politistii.
dar ceea ce este mai frumos ca dupa ce se claseaza plangerea, iti spun ca in termen de 20 de zile poti sa faci plangere impotriva solutiei, si decat sa faci plangere mai bine faci sesizare penala contra politistului la DGA , si apoi incepe plansul politistului care nu stie cum sa se justifice ca nu a fost in stare sa faca o cercetare.
ca sa numai zicem ca atat codul penal cat si codul de procedura penala, are pedepse blande, poti sa minti cat vrei si nu se poate face nimic contra respectivului.
asta e romania in care traim