avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Administrator de drept, nu si in fapt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Administrator de drept, nu si in fapt

Buna ziua
In perioada 2004-2005, am activat ca administrator al unei firme romanesti care avea activitate in Germania. Mentionez ca am fost oarecum constrans sa preiau aceasta functie, deoarece imi pierdeam munca, dar nu am fost un administrator de fapt, ci am desemnat la notar o persoana care sa se ocupe de activitatile financiare in Germania. Deasemenea, patronii firmei erau cei care luau toate deciziile. In 2006 firma a fost desfiintata si radiata, dar acum, dupa aproape 12 ani, am primit somatie de executare pentru o suma care ar trebui platita fiscului german. Este normal ca dupa o perioada asa lunga sa se actioneze asa, mai ales ca nu am primit nicio notificare pana anul trecut? As putea sa actionez in judecata pentru inselaciune, fostii actionari, care acum nu vor sa plateasca? Mentionez ca nu am dovezi, ci as putea doar sa citez ca martori fostii angajati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariuss72 , utilizator 20:10, 16 Decembrie 2016
Dacă problema este cu fiscul german luați legătura urgent cu un avocat german.
E posibil sa se fi prescris.
Depinde și ce proceduri au avut loc în Germania în toți acești ani.

Dacă cazul era în România va putea ajuta avocatul roman.
Apărările pe dreptul german trebuie făcută pe legea Germana și e bine sa va informați temeinic sa nu apara și probleme penale sau sa va treziți ca veți fi arestat ulterior în Germania.
Dacă se va ajunge la o procedura de extrădare ulterior ca ati fost judecat penal sa apelați urgent la avocat roman.

O plângere penala nu cred ca v-ar ajuta în mod efectiv din mai multe motive.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Valoarea prejudiciului cu tot cu penalitati, este de 41000 ron, ma gandesc ca nu este o valoare asa de mare ca sa se ajunga la arestari. Dar este o valoare mare pentru mine, ca si cetatean normal, mai ales ca nu am avut niciun fel de beneficiu si eventualele pagube nu mi se datoreaza.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare european pe 29 de zile? ankaroman ankaroman Buna, Va rog frumos daca poate cineva sa imi raspunda la ceea ce ma intereseaza v-as multumi anticipat! Am un prieten care pe data de 16.03.2012 a primit un ... (vezi toată discuția)
Privarea de libertate ! ContSters327384 ContSters327384 Cum se face o cerere pentru Prim procuror in care sa ceri Privarea de libertate ! Va rog lasati+mi si mie o cerere tip ! Va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)