Buna ziua! As vrea sa stiu ce inseamna: functie publica de executie, inspector cls I, grad profesional asistent, treapta de salarizare 1. Asta inseamna cumva ca mi-au fost recunoscute studiile superioare, chiar daca au fost de 3 ani ? Sau nu??? Eu una nu stiu ce sa mai zic. Cand am intrebat mi s-a spus ca trebuie sa fac si master ca sa fie recunoscute ca studii superioare... si sa pot ocupa un post care prevede studii sup. Va multumesc!
MULTUMESC PENTRU RASPUNS, DAR TOT NU SUNT LAMURITA, LA FEL CUM SUNT SI DUPA DISCUTIA CU COLEGII MEI .... O SA CAUT SI IN SITE-URILE RECOMANDATE DE DV. MULTUMESC PENTRU PROMPTITUDINE.
Sunteti incadrata cu studii superioare de lunga durata. Functiile publice se impart in 3 clase: clasa I - studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta; clasa II - studii superioare de scurta durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta; clasa III - studii medii, absolvite cu diploma de bacalaureat.
Este adevarat ca, in conformitate cu noile prevederi, studiile superioare de 3 ani sunt echivalate fostelor SSD-uri (clasa II de functii publice), iar pentru a fi incadrat in clasa I se cere si master, insa dvs. ati fost incadrata direct pe clasa I.