avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Buna seara.Daca i-mi permiteti subiectul acestei teme este in legatura cu nepotica mea Luiza. Ea are 26 ani.Tatal ei a murit acum o luna.Sora mea s-a despartit de el cand fetita avea aproape 2 anisori.El nu a platit niciodata alocatie pt. ea.Sora defunctului a contactato pe Luiza la 2 zile ca sa poata faca taxa de succesiune.Nepoata mea lucreaza in Spania .Luiza s-a invoit de la munca si s-a dus sa faca actele avand incredere in ,,matusa" ei.Cand s-au intalnit in tara matusa a zis sa-i semneze actele pt.taxa de succesiune ca oricum ea nu mai are dreptul la nimic deoarece tatal a vandut f.multe terenuri chiar si din partea sorei.Pe titlul de propritate al tatalui defunctului erau 3,5ha extravilan si 2300 mp intravilan unde era si casa..El a vandut pamant fara sa fi facut taxa de succesiune intre el si sora lui dupa moartea parintilor lor.El a declarat la primarie ca sora lui a murit.Dupa moartea lui sora a aflat la primarie ca el a declat ca este moarta.Ea facut mare scandal(normal). la primarie .Dupa aceea ea a vrut sa-si faca taxa de succesiune ea singura. O doamna de la primarie a intrebat-o ,dar parca fratele tau avea o fetita.Ea a mintit ca nu el nu avea nici o fetita,cu toate ca fetita ii poarta numele si exista o jotarare judecatoresca si un certificat de nastere.Concluzie:cum a putut o persoana sa vanda pamant fara titlu de propritate declarand ca sora lui este moarta,dar fara sa aiba nici un certificat de deces la mana.In acte scrie ca el are certificat de mostenitor,dar acel certificat nu apare pe niciunde.Nepoata mea a fost la primarie si a cerut toate actele cu ce s-a vandut si cu ce a mai ramas.Cea de la primarie a trimis-o la notarul care a facut actele de vanzare-cumparare si procura(deoarece el nu a vandut personal)a facut o procura la alta pers. Ca sa vanda Ce este iar ciudat procura ca si certificatul de mostenitor au fost facute in aceiasi zi(certificatul nu apare nici unde).Notarul este din Caracal.Nepoata mea a fost plimbata de la notar la primarie si tot asa si nu a obtinut nimic.Pamantul a fost vandut unei firme.Revenind la primarie cum este posibi sa nu aiba datele ca acel om avea un copil si sa nu se ceara certificatul de deces cand se declara o persoana moarta.In final au mintit amandoi .As dori sa-mi spuneti unde se poate denunta primaria,notarul cat si matusa mincinoasa.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tuschiAda , utilizator 15:46, 17 Decembrie 2016
Buna seara,
Situatia este destul de confuza si fata legatura cu legea.
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat din zona si nepoata sa nu semneze NIMIC decat dupa ce discutati cu un avocat.
Legal nu se puteau vinde terenuri fara dezbarterea succesiunilor.
Apropo de succesiune:
s-ar putea vinde o proprietate de catre mostenitori fara a se face succesiunea? Ambele parti fiind de acord cu vanzarea.Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor fara mostenire!!! ancabratu ancabratu Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Bunicii de pe mama au murit,astfel mama mea si sora ei au dreptul de mostenire. Mama mea e plecata in Italia si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Mosteniri lasate in urma ContSters157367 ContSters157367 Decesul matusii mele a survenit in urma cu 6 ani.Matusa neavand sot sau copii , mostenitori sunt decat cei doi frati mai precis tatal meu si sora dansului. ... (vezi toată discuția)