avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare pentru politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare pentru politist

daca intrebi un politist aflat in timpul serviciului <<doriti spaga?>> se incadreaza ca infractiune? fara a oferi, fara promisiunea de a oferi.
aceasta simpla intrebare poate fi suficienta pentru incriminare?
Depinde situatia de fapt, context, ce urmeaza, poate fi, daca prin intrebarea dvs se intelege fagaduinta de bani sau alte foloase pentru îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri.
nu a existat urmare, politistul a plecat furios. nu a zis nici da nici nu. si alea au fost singurele cuvinte spuse <<doriti spaga>>.
in acest caz?
Greu de raspuns din informatiile oferite, daca intrebarea a fost pusa la modul serios....pare o promisiune. A fost inregistrata discutia?
nu a fost o discutie lunga, a fost o contrazicere scurta pe legislatie si doua cuvinte spuse <<doriti spaga?>>. nu inteleg unde se afla promisiunea in aceste cuvinte, in zona crepusculara?
Ironia sa o pastrati pentru dvs, eu am incercat sa va ajut.
Ipotetic vorbind, daca politistul v-a inapoiat actele fara sa va sanctioneze, desi trebuia, dvs dandu-i de inteles prin acesta afirmatie ca ii veti remite mita ulterior, se poate retine savarsirea acestei infractiuni, nu am de unde sa stiu cum s-au petrecut faptele, conjuctura, etc. si aici am incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prindere in flagrant cristiursa cristiursa daca unui functionar i se da mita si acesta chema organele abilitate pentru prinderea in flagrant a mituitorului functionarului i se poate imputa ceva (vezi toată discuția)
Primirea de bani în lipsa promisiunilor. luare de mită? Radu9 Radu9 Am o curiozitate în legătură cu o speță (ipotetică). În cadrul unei facultăți încep să circule zvonuri că un profesor promovează studenții care ... (vezi toată discuția)
Primirea de foloase necuvenite klaus86 klaus86 Cel care da banii in cazul infractiunii de primire de foloase necuvenite poate fi acuzat de vreo fapta penala? Poate fi instigare la infractiunea ... (vezi toată discuția)