avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara
Am urmatoarea situatie , salariat angajat in perioada 04.2015 - 03.2016, din care are 3 luni concediu fara plata la cerere (luniile 11,12,01), cere reangajare in decembrie 2016, nevasta are data probabila nastere iunie 2017.
Daca il reangajez in decembrie se cumuleaza cu lunile din urma pentru a completa stagiul de 12 luni?pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 12 Septembrie 2017
Perioada eligibila pentru CCC este iulie2015 - iunie 2017.

In aceasta perioada va trebui sa aiba realizate venituri supuse impozitului pe venit, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa se fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Daca il reangajati in decembrie atunci poate beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Buna seara
Revin cu o rugaminte, sa ma lamuriti daca cele 3 luni de CFP pentru formare profesionala, trebuie dovedite cu adeverinta sau diploma?
In perioada eligibila pt CCC am 3 luni de CFP
Si daca concediul de odihna este asimilat stagiului pt CCC?
MUltumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele 3 luni de CFP pentru formare profesionala trebuie dovedite cu adeverinta eliberata de catre angajator.

CO intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC.
Revin cu acest subiect ,chiar daca in raportul Revisal este trecut concediu pt formare profesionala, nu s-a luat in calcul pt perioada asimilata si dosarul s-a respins.Se mai poate face ceva?
Multumesc
Raportul REVISAL nu are nicio valoare juridica... trebuia o adeverinta eliberata de catre angajator.

Contestati deciza emisa de AJPIS.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Anna2017 Anna2017 Buna ziua ! Sunt insarcinata in 13 saptamani si lucrez la locul actual de munca din 22 decembrie 2016. Urmeaza sa nasc in luna noiembrie 2017. Pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Se ia în considerare concediul crestere copil in calculul somajului sghenghea sghenghea Doresc sa va descriu putin situatia. Sotia mea a lucrat în perioada martie 2016 - februarie 2017 cu norma redusa de 6 ore (cand a intrat in prenatal) apoi in ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)