avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se ia în considerare Concediul Crestere Copil in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se ia în considerare Concediul Crestere Copil in calculul somajului

Doresc sa va descriu putin situatia. Sotia mea a lucrat în perioada martie 2016 - februarie 2017 cu norma redusa de 6 ore (cand a intrat in prenatal) apoi in Concediu CC. In februarie 2019 s-a reangajat, la o alta firma, tot cu norma redusa de 4 ore si a beneficiat de stimulentul de insertie pentru ca a intrat inainte de incetarea CCC. Acum in Noiembrie i-a incetat si ultimul contract de muncă si conform calcului făcut la Biroul pentru Somaj nu este eligibil.
As dori sa intreb daca perioada de CCC se ia in calculul șomajului? Am inteles ca exista OUG 111/2010 care ar oferi o solutie in acest caz. Ce ar trebui facut in mod concret.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 14 Noiembrie 2019
Perioada în care o persoană beneficiază de CCC , constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

Care este data incetarii c.i.m. , articolul cu care incetat si statutul dvs in ultimii doi ani anteriori acesteia ?
Vă multumesc pentru răspuns.
Data încetarii CIM este 1 Noiembrie 2019 - Desființarea locului de muncă - concediere individuală din legea 53/2003. Concediu crestere Copil in perioada Aprilie 2017 - Februarie 2019, apoi angajat cu jumatate de norma în perioada februarie - octombrie 2019 (beneficiind de stimulentul de inserție).

Dacă se consideră si CCC nu inteleg de ce mi s-a spus ca nu este eligibil pentru somaj?
Mi s-a explicat că cuantumul de muncă adunat conform simulării pe care a făcut-o calculatorul este de 11 luni și 9 zile. Din moment ce se ia în considerare si perioada CCC banuiesc ca nu ar trebui sa fie nicio problema. Am solicitat o adeverinta de la AJPIS pentru a o depune la dosarul pt. șomaj.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
sghenghea, utilizator
Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj si se ia in calcul numai la stabilirea perioadei pentru care se acorda indemnizatia de somaj.

Perioada februarie - octombrie 2019 va aduc un stagiu de cotizare la somaj de maxim 4,5 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc dupa somaj Tinnna29 Tinnna29 Buna ziua,am lucrat la o firma din 2016 pana in august 2018 cand a intrat in insolventa,din august pana in februarie am fost in somaj,iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? getatichineata getatichineata buna ziua firma la care activez acum isi inchide activitatea.am fost angajata cu norma de 2 ore desi am efectuat minim 8 ore zilnic.as dori sa sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Perioada ccc se calculeaza ca vechime la somaj? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Perioada concediului crestere copil se calculeaza ca vechime la calculul perioadei la somaj?Daca da,eu am intrat in CCC in februarie 2010 si am ... (vezi toată discuția)