avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina transport marfa , masina transport persoane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina transport marfa , masina transport persoane

cine imi poate face o diferentiere pe categorii
care sunt masinile de transport persoane
care sunt masinile de transport marfa
ma intereseza daca pot masini de 3.5 tone si pentru transport marfa si pt transport persoane
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 12:11, 3 Septembrie 2009
[ link extern ] /
Autoritatea Rutiera Romana este singura institutie competenta sa faca aceste diferentieri. Intrati pe site-l autoritatii si veti gasi toate detaliile solicitate!
SUCCES!
=D>
multumesc
am intrat pe site dar nu am resusit sa gasesc informatiile care ma interesau pe mine
sunt intr-o disputa plecand de la OUG 34 /2009 privind deductibilitatea tva pentru combustibil
acolo se vb despre "vehicule rutiere motorizate destinate exclusiv pentru transport de persoane cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri "

si de aici pentru a demonstra directorului economic ca transportul de marfa nu intra , si ca se deduce tva tr sa-i fac o clasificare - care sunt autorisme destinate exclusiv pentru transport persoane si care sunt destinate exclusiv pentru marfa si care sunt mixte ( am o circulara a MF unde se perecizeaza ca nici cele mixte nu intra la limitarea de deducere - dar ..." nu e lege ")
noi avem vreo 2 autorisme - cielo , un papuc si vreo 2 dube iveco , ford care nu depasesc 3,5 t nici nr de sacune
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
CATALOG din 30 noiembrie 2004 privind clasificarea si duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 46 din data de 13 ianuarie 2005
nu pot posta tabelul; vedeti in ce clasa au fost incadrate respectivele auto , aici le diferentiaza ; daca sunt pentru marfa, nu intra sub incidenta og 34, ca urmare tva aferent si combustibilul sint deductibile .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la autoutilitare oromeo oromeo pot deduce TVA pentru o autoutilitara ( dacia papuc) destinata exclusiv pentru aprovizionare si transport produse la beneficiar? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Deducere tva carburant anulata? craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua. Sotul meu lucreaza in domeniul vanzarilor. Mai nou, conducerea i-a spus sa isi bage benzina singur (daca mai doreste sa se duca acasa cu masina) ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile mbetcan mbetcan \\\"Titlul III - IMPOZIT PE VENIT* În perioada 1.05.2009 – 31.12.2010, nu reprezinta cheltuieli deductibile, cheltuielile privind combustibilul, ... (vezi toată discuția)