avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Buna seara, sunt în divort cu sotia, anul trecut eu am făcut credit si am luat un apartament prin credit, prin programul prima casa pe 30 de ani , l-am mobilat ...sotia neavand nici un venit. Acum este angajată de câteva luni și dorește să împartă totul cu mine si apartamentul si bunurile sau să îi rămână ei apartamentul si sa preia ratele. Atâta timp cât nu a avut nici un venit este posibil să împărțim si bunurile si apartamentul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:49, 20 Ianuarie 2017
La procesul de partaj se vor aduce adeverinte/dovezi privind veniturile fiecaruia dintre soti in timpul casatoriei.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune si se prezuma o contributie in cote egale din partea ambilor soti, pana la proba contrara. Adica, cel ce solicita mai mult decat 50% trebuie sa faca dovada unor venituri net superioare fata de celalalt sot.
Solicitați o cotă mai mare la dobândirea bunurilor comune față de cota legală. Va trebui să dovediți faptul că ați avut o contribuție mai mare.
Imobilul chiar daca este proprietatea dvs comuna, el nu este achitat la acest moment. Mai aveti 29 de ani de plata. Prin urmare cel ce va prelua apartamentul, va prelua si ratele.

Ceea ce aveti dvs de impartit este avansul, costul actelor notariale si ratele platite pana acum impreuna. Ramane de stabilit procentul de contributie.

Aceeasi problema - a stabilirii contributiei si pt celelalte bunuri - stiut fiind ca si munca sotiei in gospodarie se contabilizeaza.
Va mulțumesc mult.
Buna ziua, revin cu alta intrebare dacă mă puteți ajuta, Soția cu 2 zile, înainte de a ne prezenta la divorț și-a luat două plase de haine și le-a dus la mama ei zicandu-mi că o să își ia toate hainele după ce ne prezentam la divorț, sa se mute acolo, revenind înapoi în seara respectivă, copii rămânând la mama ei pentru a-i duce la școală dimineața eu intrând la serviciu tot dimineața . Ziua următoare când am ieșit seara de la serviciu, am mers la mama ei fiind cu copii acolo sa îi iau la locuința noastră, soția transmițându-mi să ies afară din apartamentul mamei ei , aruncând hainele copiilor pe care le cumpărasem eu afara la ușă. Dimineata am mers la tribunal, după care am mers și am luat copii de la școală, aseară am mers și am dus copii la mama ei fiindcă am intrat la serviciu azi de dimineață mă sună să merg sa iau copii și o sa vină și ea la locuința.
Locuința este luata prin programul prima casa, creditul este pe numele meu, fiind trecută și ea în contractul de vânzare cumpărare , eu plătesc rata, regia, curentul toate utilitățile, ea vine că la hotel, iar prostul plătește tot.
Pot în vreun fel sa nu o las sa mai intre în locuința, aceasta plecând de bunăvoie la mama ei, necontribuind în vreun fel la cheltuielile gospodărești deși este angajată și are venituri lunare ?

Alte discuții în legătură

Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, partaj marisus marisus doresc sa divortez din cauza neintelegerilor,avem doi copii 13 si 9 ani ,locuim intr-un apartament la care mai avem rate de achitat la banca,sotia nu doreste ... (vezi toată discuția)
Partaj lupufor lupufor buna ziua, in 2010 am achizitioanat un imobil cu avans 30% (aport comun al nostru ca soti) si 70% credit imobiliar. Din 2010 si pana in prezent toate ratele ... (vezi toată discuția)