La procesul de partaj se vor aduce adeverinte/dovezi privind veniturile fiecaruia dintre soti in timpul casatoriei.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune si se prezuma o contributie in cote egale din partea ambilor soti, pana la proba contrara. Adica, cel ce solicita mai mult decat 50% trebuie sa faca dovada unor venituri net superioare fata de celalalt sot.
Imobilul chiar daca este proprietatea dvs comuna, el nu este achitat la acest moment. Mai aveti 29 de ani de plata. Prin urmare cel ce va prelua apartamentul, va prelua si ratele.
Ceea ce aveti dvs de impartit este avansul, costul actelor notariale si ratele platite pana acum impreuna. Ramane de stabilit procentul de contributie.
Aceeasi problema - a stabilirii contributiei si pt celelalte bunuri - stiut fiind ca si munca sotiei in gospodarie se contabilizeaza.
Buna ziua, revin cu alta intrebare dacă mă puteți ajuta, Soția cu 2 zile, înainte de a ne prezenta la divorț și-a luat două plase de haine și le-a dus la mama ei zicandu-mi că o să își ia toate hainele după ce ne prezentam la divorț, sa se mute acolo, revenind înapoi în seara respectivă, copii rămânând la mama ei pentru a-i duce la școală dimineața eu intrând la serviciu tot dimineața . Ziua următoare când am ieșit seara de la serviciu, am mers la mama ei fiind cu copii acolo sa îi iau la locuința noastră, soția transmițându-mi să ies afară din apartamentul mamei ei , aruncând hainele copiilor pe care le cumpărasem eu afara la ușă. Dimineata am mers la tribunal, după care am mers și am luat copii de la școală, aseară am mers și am dus copii la mama ei fiindcă am intrat la serviciu azi de dimineață mă sună să merg sa iau copii și o sa vină și ea la locuința.
Locuința este luata prin programul prima casa, creditul este pe numele meu, fiind trecută și ea în contractul de vânzare cumpărare , eu plătesc rata, regia, curentul toate utilitățile, ea vine că la hotel, iar prostul plătește tot.
Pot în vreun fel sa nu o las sa mai intre în locuința, aceasta plecând de bunăvoie la mama ei, necontribuind în vreun fel la cheltuielile gospodărești deși este angajată și are venituri lunare ?