Am comasat discutiile deschise de dvs pentru a putea fi mai usor de parcurs datele problemei expuse si de urmarit eventualele raspunsuri (este indicat sa nu deschideti mai multe topicuri pe aceeasi tema, tocmai pentru motivele expuse mai sus).
Sa recapitulam un pic, in 2001 ati savarsit fapta de furt, in 2010 ati fost condamnat in Turcia, in 14 feb 2014 hotararea definitiva a instantei turcesti a fost recunoscuta in Romania. Corect?
Acum, unu, in tot acest timp dvs unde ati fost (?), in Romania, in Turcia sau in alta parte?
si doi, daca hotararea a fost recunoscuta in Romania, a fost si pusa in executare sau nu, si daca nu, de ce nu a fost pusa in executare din 2014 si pana in prezent?
Cat priveste afirmatia dvs, respectiv
clavi a scris:
... iar in 2014 era 3 ani, intrebarea mea e ca dupa 17 ani de la fapta tot nu stiu care e termenul de prescriere 3 sau 5 ani. Acum la 3 ani se prescriu doar amenzile iar in urma cu 3 ani si pedepsele cu executare pana la un an.
...nu este foarte clar la ce va referiti, insa nu este exclus ca dvs sa incurcati textele de la art.154 n.c.pen.
Termenele de prescripţie a răspunderii penale, cu textele de la art.162 n.c.pen
Termenele de prescripţie a executării pedepsei, termene care in esenta nu s-au modificat substantial fata de vechea reglementare. Verificati un pic si faceti precizarile necesare.