avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie functie de conducere

Buna ziua,

Eu lucrez intr-o multinationala si recent, un consilier juridic, mi-a atras atentia asupra faptului ca nu primesc indemnizatie pentru functia de conducere. In momentul angajarii detineam functia de agent serviciu clienti si am fost promovata ulterior la sef serviciu clienti. Nu mi s-a spus nimic de aceasta indemnizatie si salariul mi-a fost marit prima oara foarte putin, fara niciun criteriu.
As dori sa stiu daca am acest drept, deoarece am observat citind pe net, ca se refera mai mult la bugetari.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 18 Decembrie 2016
Sporurile in mediul privat se acorda daca sunt prevazute in contractul colecti de munca, regulamentul intern sau sunt negociate la incheierea contractului individual de munca.
Lucrez aici de 2 ani si jumatate si nu am avut niciodata contract colectiv de munca. Avem peste 150 de angajati. Si nici in regulamentul intern nu imi aduc aminte sa fie ceva scris. De fapt nici nu l-am mai vazut de mai mult de un an. Cum se negociaza contractul colectiv? Nu am semnat niciodata nimic pentru asa ceva
Codul Muncii
Art. 229
(1) Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.

(2) Negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.
(3) La negocierea clauzelor si la incheierea contractelor colective de munca partile sunt egale si libere.
(4) Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, constituie legea partilor.

Cititi si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, Firma unde eu lucrez are un contract colectiv de munca semnat si inregistrat la ITM ce a expirat la finele lui 2013. De atunci alt contract nu a ... (vezi toată discuția)