Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: suntem o asociatie de proprietari (o singura scara), si suntem vreo zece proprietari care am cumparat parcare privata subterana de la dezvoltatorul blocului si parcarii. Vrem sa stim care este cea mai buna si legala modalitate de a adera la asociatia de proprietari deja infiintata, pentru a plati toate cheltuielile legate de parcare prin asociatie ??
Mentionez ca mai sunt 2-3 proprietari de parcare care fac parte din alta asociatie si as dori sa stiu daca ei pot face doar act aditional de aderare?
Multumesc anticipat.
In opinia mea nu trebuie sa aderati nicaieri, asa cum ziceti dvs.
Ca sa intelegeti va dau un exemplu: lipit de blocul unei as. prop., exista mai multe spatii comerciale, separat de asociatie, insa ceea ce le livreaza asociatia este apa si canalizarea. Au apometre si lunar li se calculeaza si repartizeaza costuri prin asociatie, doar pentru aceste utilitati. Mentionez ca proprietarii acestor spatii nu sunt membrii as. prop.
Asadar, in masura in care as. prop. va livreaza ceva utilitati si servicii, mergeti la asociatie si incheiati cu aceasta o conventie de plata privind bunurile, serviciile si utilitatile livrate proprietarilor de locuri de parcare.
Daca sunteti deja proprietari, membri ai as. prop. respectivi, nu este nicio problema, la sup. utila a apartamentului o sa vi se adauge si sup. parcarii si o sa vi se repartizeze costuri suplimentare.
Un model de conventie de plata gasiti in partea dreapta a paginii, la Documente utile - pentru cei catre nu sunt membri ai as. de proprietari existente.
Succes!
Mentionez ca le ofer momentan doar servicii de curatenie, insa pe parcurs dezvoltatorul parcarii doreste sa treaca plata curentului pt parcare pe asociatie...cum putem face asta legal si mai mult decat atat ce masuri se pot lua daca unul din proprietarii parcarii sau mai multi doresc sa isi inchida spatiul cumparat? Multumesc.
Toate acestea sunt reglementate prin reguli si regulamente discutate/aprobate in AG a proprietarilor. Pentru energia electrica, trebuie sa aveti un contor separat, iar cheltuiala sa o repartizati doar acelor proprietari care detin locuri de parcare.
Din cate stiu, aceste locuri de parcare nu se inchid pentru ca din loc de parcare, acesta devine loc de depozitare a ce vrei si nu vrei, insa stiu ca sunt si reguli stabilite la nivel de consiliu local, ISU, etc. Va orientati si dvs.