avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare automobil prin procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare automobil prin procura

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Locuiesc de cativa ani in strainatate, iar la plecarea din tara am imputernicit-o pe mama in legatura cu automobilul meu (folosinta, vanzare etc.) Skoda Octavia achizitionata noua in 2008.
Acesta a fost cumparat pe credit, eu am platit aprox. jumatate din rate, restul find platite de mama pentru ca s-a oferit atata timp cat urma sa foloseasca masina(in eventualitatea intoarcerii mele in tara as fi folosit eu masina).
Creditul a fost achitat integral de curand.

Recent, pe motiv ca procura urma sa expire la final de decembrie 2016, mama mi-a solicitat, intr-un email, sa ii vand masina pe suma de 1000 lei (justificand ca a platit parte din rate).
Eu am raspuns prin email ca nu sunt de acord (nestiind care e cadrul legal, mai ales pentru o suma ce parea simbolica) si oricum vroiam sa i-o donez(nu aveam nici o pretentie de bani, iar relatiile fiind tensionate de multa vreme, eu doream sa separam lucrurile). Nu a fost de acord.

La putin timp dupa, m-a anuntat prin email ca si-a vandut masina cu suma de 5000 lei.(argumentand ca nu crede ca vorbeam serios si ca e sigura ca nu vreau ca ea sa nu poata folosi masina avand in vedere ca a platit multe rate la ea)

Am cateva intrebari la care as fi recunoscator daca ma puteti ajuta:
1. Este legal ce s-a intamplat?
2. Pot fi eu tras la raspundere cu ceva?
3. Se poate anula vanzare-cumpararea?
4. Sunt consecinte legale daca las lucrurile asa cum sunt? (nu imi mai doresc sa am de a face cu ea pentru ca mi-a abuzat increderea si sunt dispus sa ii las masina, dar nu vreau sa fiu implicat in probleme ce nu-mi apartin).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:56, 19 Decembrie 2016
Daca mama dv a detinut procura autentificata prin care dv ii acordati imputernicire sa desfasoare demersurile pentru vanzare bun mobil,atunci tranzactia este legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pe care le poate avea un fost propietar auto in noua legislatie rutiera eugeniusro eugeniusro Sa expun datele initiale, am vandut un autovehicol VW Passat model 92 in decembrie anul trecut cu contract vanzare cumparare facut la o firma autorizata pentru ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare automobil adrianr00 adrianr00 Buna ziua, Acum 1 luna am achizitionat o masina. Aceasta masina a fost achizitionata de la o persoana diferita de cea din acte (un intermediar). Am platit ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj andreieugen andreieugen sunt intr-un moment delicat al vietii.am o fetita de 5 ani.anul trecut am surprins-o pe actuala sotie cu seful ei.am crezut ca poate renunta la el dar nu a ... (vezi toată discuția)