Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Locuiesc de cativa ani in strainatate, iar la plecarea din tara am imputernicit-o pe mama in legatura cu automobilul meu (folosinta, vanzare etc.) Skoda Octavia achizitionata noua in 2008.
Acesta a fost cumparat pe credit, eu am platit aprox. jumatate din rate, restul find platite de mama pentru ca s-a oferit atata timp cat urma sa foloseasca masina(in eventualitatea intoarcerii mele in tara as fi folosit eu masina).
Creditul a fost achitat integral de curand.
Recent, pe motiv ca procura urma sa expire la final de decembrie 2016, mama mi-a solicitat, intr-un email, sa ii vand masina pe suma de 1000 lei (justificand ca a platit parte din rate).
Eu am raspuns prin email ca nu sunt de acord (nestiind care e cadrul legal, mai ales pentru o suma ce parea simbolica) si oricum vroiam sa i-o donez(nu aveam nici o pretentie de bani, iar relatiile fiind tensionate de multa vreme, eu doream sa separam lucrurile). Nu a fost de acord.
La putin timp dupa, m-a anuntat prin email ca si-a vandut masina cu suma de 5000 lei.(argumentand ca nu crede ca vorbeam serios si ca e sigura ca nu vreau ca ea sa nu poata folosi masina avand in vedere ca a platit multe rate la ea)
Am cateva intrebari la care as fi recunoscator daca ma puteti ajuta:
1. Este legal ce s-a intamplat?
2. Pot fi eu tras la raspundere cu ceva?
3. Se poate anula vanzare-cumpararea?
4. Sunt consecinte legale daca las lucrurile asa cum sunt? (nu imi mai doresc sa am de a face cu ea pentru ca mi-a abuzat increderea si sunt dispus sa ii las masina, dar nu vreau sa fiu implicat in probleme ce nu-mi apartin).
Daca mama dv a detinut procura autentificata prin care dv ii acordati imputernicire sa desfasoare demersurile pentru vanzare bun mobil,atunci tranzactia este legala