avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DESPRE DIVORT SI PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DESPRE DIVORT SI PARTAJ

sunt intr-un moment delicat al vietii.am o fetita de 5 ani.anul trecut am surprins-o pe actuala sotie cu seful ei.am crezut ca poate renunta la el dar nu a facut-o.acum m-am hotarat sa divortez.as dori sa aflu ce avantaje pot avea daca obtin divortul din vina exclusiva a ei.
avem impreuna si un credit de 18.000 franci elvetieni,si carduri in valoare de 10.000 ron.rata lunara este de 190.00 franci,la carduri 500 ron.
eu am salariu de 2.000 ron si ea de 780 ron.
m-ar interesa cum se va face imparteala ratelor tinand cont ca ar trebui sa suportam in mod egal dar ea nu are salariu care sa-i permita acest lucru?
mentionez ca tatal meu din anul 2007 lunar ne-a ajutat in medie cu 700 ron ca sa putem face fata.
contributia mea a fost de departe de 3 ori mai mare decat a ei.
cum pot sa procedez ca sa nu pierd numai familia si sa raman sa platesc singur si pensie si rate.
in speranta ca am fost destul de explicit astept un raspuns de la dumneavoastra.
va multumesc!

[editat scris cu majuscule]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: andreieugen , utilizator 15:34, 4 Februarie 2012
bunul cu privire la care platesti rate iti poate fi atribuit tie continuand sa platesti tu ratele....si doar restul bunurilor sa fie impartite si asta dupa contributia fiecaruia dovedita cu acte
multumesc.numai ca am o masina skoda fabia,in casa centrala,ferestre etc..lucruri care au fost achizitionate in timp prin credit si alte eforturi punctuale.as dori sa pastrez masina,sa impartim lucrurile mici si restul sunt echivalente masinii.astfel ca ar trebui sa platim in mod egal.ma intereseaza daca de buna voie nu accepta legal la un salariu de 780 ron cum poate plati rata de 500 ron lunar cat as aproxima eu.asta ma intereseaza daca e vreo problema ca nu are un venit mai mare si nu are nici ce sa mi dea in compensatie.multumesc

[ EDITAT- scriere cu majuscule]
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Dvs doriti sa primiti in lotul dvs masina.. si sa platiti rate amandoi ?
Ferestre si centrala pe credit, in casa cui ati pus ?
casa este a parintilor ei.m ar interesa ce avantaj am daca divortul se pronunta din vina exclusiva a ei.si cum vom suporta plata ratelor daca ea are un venit de 780ron
Puteti solicita o despagubire si e posibil sa vi se acorde daca veti dovedi culpa exclusiva a sotiei si prejudiciul adus. (Ca parere personala, nu cred ca veti obtine vreun avantaj de niciun fel)
Art. 388. - Distinct de dreptul la prestația compensatorie prevăzut la art. 390, soțul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soțului vinovat să îl despăgubească.

Dvs sunteti titular pe acele contracte de credit si sotia e codebitor sau sotia nu are nicio calitate in acele contracte ?

Alte discuții în legătură

Custodie comuna vs pensie întreținere copil Stoleriu Claudiu Stoleriu Claudiu Bună ziua. Am stabilit sa divorțam amiabil la notar datorita nepotrivirii de caracter. Am stat după nunta din 2008 în apartamentul socrilor, acolo ne-am ... (vezi toată discuția)
Somatie executare ecaterinaradu ecaterinaradu buna seara sotul meu a facut un credit in franci in anul 2008 iar eu, sotie, l-am girat. Am platit ratele la timp pana in luna august 2012 cand rata deja se ... (vezi toată discuția)
Codebitor credit nevoi personale ContSters182399 ContSters182399 Buna seara,in urma cu 5 ani am fost codebitor pentru fostul sot la un credit de nevoi personale,in urma cu 3 ani am divorțat.Nu s-a facut partaj pentru ca nu ... (vezi toată discuția)