Bună ziua. Am stabilit sa divorțam amiabil la notar datorita nepotrivirii de caracter. Am stat după nunta din 2008 în apartamentul socrilor, acolo ne-am construit căminul cu tot ce trebuie. Eu am achiziționat și ma refer la partea financiara, dar bineînțeles ca am suportat amândoi. Acum am niște rate la doua mașini și descoperirea de card făcută în 2007, bani ce s-au folosit în casa sau alte chestii. Bineînțeles că și acum o am. Am spus asta, pentru ca acum, eu plec de acolo, am luat cu mine mașinile pentru care plătesc rata, și un televizor sa aibă copilul unde se uita când sta la mine. Am optat pentru custodie comuna pentru a trece copilul mai ușor de aceste momente. Amu doi lucram în ture și copilul sta la unul sau altul în funcție de tura de serviciu. Sunt obligat sa plătesc pensie alimentara dacă și eu contribui la creșterea copilului? Am înțeles ca exista plata în natura. Deci ea are venituri de aproximativ 4000 RON pe luna și eu la fel. Ea nu are rate pentru ca eu am cumpărat totul cu, cardurile mele de cumpărături. Eu după acești 4000 RON, scad rata de 1000 RON ce o am pana în 2022, pensie alimentara dacă o plătesc aprox 700 RON, deci voi rămâne cu 2300 RON. După ce plătesc utilitățile voi rămâne cu mai puțin. Deci, întrebarea mea este: pot fi obligat sa plătesc pensie alimentara? Mulțumesc.
Dacă divorțati la notar, da, în mod obligatoriu o fie trecuta o pensie intr-un cuantum pe care-l doriți dvs de comun acord cu sotia. Pentru calculul pensiei alimentare, nu se au în vedere datoriile si ratele pe care le aveti. Dacă nu va înțelegeți asupra cuantumului pensiei si asupra modalității de plată a acesteia( in natura sau in numerar) nu se poate realiza divorțul la notar ci doar pe calea instanței de judecată.
Luati legatura cu un avocat( recomandat sau de pe forum) sa va explice în detaliu toate aspectele.
În mod normal și datoriile ar trebui sa se împartă. Faptul ca ati luat mașinile o scăpa pe soție de plata ratelor la ele însă separat de asta plata ratelor ar trebui sa se împartă.
Mulțumesc de răspuns. Dar în instanta se ia în calcul plata în natura? Am fost amenințat de ea ca de nu voi fi de acord cu pensia alimentara, voi plăti și cheltuielile de judecata și din veniturile suplimentare, adică mai merg la o nunta cu mașina, chiar dacă nu am firma. Nu pot avea firma ca nu-mi permite statutul și pana la urma este o mașină personala pe care o mai cere lumea la un eveniment. Eu sunt de acord sa plătesc, dar as vrea sa fie într-un cont separat, sa rămână banii fetei, acolo sa fie și alocația. Ea nu înțelege ca și eu cheltui cu ea, fata pe mine ma vrea când mergem la distracție, la joaca sau alte activități. Cum pot susține ca pana acum chestia asta, dacă eu rămân cu puțin după asta. Mulțumesc
Cereți o parte din pensie în natura, este dreptul copilului și al dumneavoastră legal.
Dacă cereți și împărțirea datoriilor sunt convins ca se va calma.
Cat despre mașina pe care o împrumutați pentru nunti, trebuie sa dovedească ca ati primit bani pt ea.