Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: doresc sa obtin o pensie alimentara din partea sotului pentru copilul minor de 4 ani pe care il avem impreuna; Mentionez ca nu doresc deocamdata divortul, intrucat situatia financiara nu ne permite asta: avem o casa cumparata cu credit ipotecar, s-au mai adunat si alte credite, CAR-uri, care deocamdata sunt in desfasurare si nu am sti exact cum sa impartim datoriile... e complicat... el are salariul poprit si nu contribuie mai deloc in casa cu cheltuieli, are si o rata (foarte mare de altfel 1/3 din salar) direct la patronul unde lucreaza, iar per total ii mai raman din salar cam 25% care in fapt se duc pe alte datorii tot de ale lui - acolo unde inca nu a venit poprire ....asa nu mai pot continua: eu lucrez 10 ore pe zi, iar din salariul meu platesc rata la apartament care se ridica la 80% din venitul meu pe luna; efectiv nu fac fata cu cheltuielile curente ale copilului si nu numai: bona, gradinta, care se ridica la aprox 800 ron pe luna, gazul e taiat de 7 luni, mentionez ca nu avem bunici sau persoane apropiate care sa ne ajute in vreun fel - suntem singuri in bataia vantului. Va rog sa-mi spuneti daca pot obtine pensie alimentara (la atatea popriri pe salariul lui, poate cea de pensie alimentara are prioritate si asa mai pot obtine un venit in casa) fara a da divort, si care este procedura - bineinteles cea mai ieftina si cea mai rapida cu putinta, poate chiar o mediere sau la notar. Nu ma gandesc deocamdata la divort atat din punct de vedere financiar... cat si pt faptul ca toate problemele noastre in casnicie sunt legate de aceasta situatie in care am ajuns pe plan financiar (mentionez ca au fost motive serioase pt care s-au luat aceste credite disperate: boli grave - mama a murit de cancer pulmonar, eu am facut multe foarte multe investigatii medicale, copilul a fost nascut un urma unor ani de tratamente si in final o fertilizare in vitro).
Astept un raspuns, va multumesc anticipat!
Vi se poate stabili o pensie nu stiu de cat, pana la 1/4 din salariu, cum insa salariul nu i se mareste, va taia acea suma ( de cat o fi ea) de undeva si poate va fi din rata la CAR. Daca ajungeti la executare silita, lucrurile pot sta si mai prost de atat.