avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie executare

buna seara
sotul meu a facut un credit in franci in anul 2008 iar eu, sotie, l-am girat. Am platit ratele la timp pana in luna august 2012 cand rata deja se dublase, valoarea francului fiind mult mai mica la accesarea creditului. Intre timp, sotul si-a pierdut locul de munca, tot bugetar, iar eu cu un salariu de aproape 1200 lei net nu am mai putut face fata tuturor cheltuielilor.
In aceasta zi am primit o somatie privind actiunea de executare silita cu termen de plata in 3 zile a restantei, aproximativ 700 de franci
nu avem cum sa achitam aceasta restanta
in proprietate avem doar o masina si bunuri necesare intr-o locuinta
am mai facut doua reesalonari deoarece am vrut sa fim buni platnici si de fiecare data ni s-au inclus comisioane lunar, astfel marindu-ne mai mult creditul
ce am putea face in aceasta situatie?
ar putea sa-mi opresca intreg salariul mai ales ca avem si un copil in intretinere?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:32, 28 Noiembrie 2012
nu, ci doar 1/3 din salariul dvs deocamdata pana ce si sotul se va reangaja. Din pacate , va pot vinde si din bunuri, nu numai sa va puna poprire pe salariu.
Conform codului muncii ,pentru un credit nu se poate retine mai mult de 1/3 din salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai platesc credit ipotecar Luminitza_05 Luminitza_05 In 2008 am luat doua credite de la aceiasi banca, unul ipotecar si unul de nevoi personale. Pana in luna octombrie 2013 am platit toate ratele mai mult sau mai ... (vezi toată discuția)
Probleme banci georgecalin georgecalin am contractat 3 credite la 3 banci diferite in 2006. totul a decurs bine am platit ratele fara probleme pana cand am ramas fara munca din cauza falimentului ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)