avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caine calcat de masina, despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caine calcat de masina, despagubiri

Buna seara,

As dori sa va cer parerea in legatura cu un incident.
In cursul zilei de azi, cainele meu care se plimba in fata blocului ( parcare mare, amenajata ) cu o ruda a fost accidentat de o masina care tocmai pornise din loc dar soferul nu s-a uitat in jur ( vorbea la telefon sau isi punea centura intra timp ) . Mentionez ca cainele e batran si deobicei nu il chinuim cu lesa, merge dupa stapan si e foarte bland. Persoana cu care a fost era la nici 1 m de incident deci intr-un fel era supravegheat.
Dupa cearta am decis ca e mai important sa il ducem la veterinar asa ca nu am chemat politia. ( masina l-a lovit cumva din lateral , iar cainele a cazut sub roti, pe masina nu se vad zgarieturi sau ceva) Are amandoua picioruse rupte , asa ca operatia ma va costa min 2000 , consultatiile si radiografia deja 250 ron. Veterinarul ne-a sfatuit ca putem depune plangere, persoana cu care era primeste amenda pentru ca nu era tinuta in lesa, iar noi putem actiona in judecata si sa cerem plata chelt medicale. Nu cred ca vom proceda asa, dar m-ar interesa daca are vreo baza legala ce ne-a propus veterinarul?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:20, 20 Decembrie 2016
Cainele era in parcare , masina nu venise pe trotuar, cainele era nelegat si daca intr-adevar era supravegheat, nu ar fi fost calcat.
Puteti incerca o actiune in instanta, insa sfatuiti-va inainte cu un avocat, mie nu mi se pare ca ati avea mari sanse.
Dispozitiile in vigoare prevad obligatia detinatorilor de caini sa asigure deplasarea acestora pe domeniul public numai cu lesa,functie de marime,rasa,categorie si cu botnita
In cazul expus cand patrupedul nu era in lesa,nu se justifica sa demarati eventuala procedura de recuperare c/v interventie chirurgicala +tratament
Folositi bani pentru insanatosirea cainelui,nu va hazardati cu actiune in instanta ,care nu va garanteaza solutie favorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita etc. la cainii nepericulosi Denes_Andris Denes_Andris Buna, Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi ... (vezi toată discuția)
Actiune in judecata eugen_david eugen_david Buna seara, Ma numesc Eugen si in urma cu doua luni intrand cu masina in parcarea special amenajata a blocului am accidentat din greseala cu masina un caine ... (vezi toată discuția)