avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean nigerian in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean nigerian in Romania

Buna seara! In 2017 planuiesc sa ma casatoresc in Romania cu iubitul meu de nationalitate nigeriana. El este student in Constanta si este in Romania de aproape 4 ani cu permis de sedere pentru studii. In noiembrie 2017 viza lui va expira. Nunta planuim sa o facem in iulie 2017 la Ploiesti. Am urmatoarele intrebari:
1) Cum trebuie sa procedam inainte sau dupa casatorie pentru prelungirea sederii lui in Romania? Trebuie sa mergem cu cel putin 6 luni inainte de data de expirare a vizei actuale sau mergem imediat dupa casatorie?
2) Dupa casatorie el se va muta la mine acasa in Ploiesti si va incheia contractul de locuinta din Constanta. Ce acte sunt necesare pentru schimbarea resedintei lui si pentru obtinerea vizei va trebui sa prezinte adresa lui din Constanta sau locul de la Ploiesti in care va sta dupa casatorie?
3) Pentru casatorie am vazut ca este nevoie de supralegalizarea unor acte. Va trebui mai intai sa le supralegalizam la ambasada Nigeriei si apoi la Ministerul Afacerilor Externe sau este suficienta legalizarea doar la una dintre aceste institutii?
Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Cãsãtorie cu cetatean strãin non eu Sintex Sintex Buna ziua Logodnica mea ( eu sint cetățean roman cu domiciliul in romania)este cetățean al republicii Belarus si urmează sa vina in romania cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea vizei de lunga sedere in urma casatoriei flor27 flor27 Salut! In urma casatoriei cu un cetatean de origine nigeriana,mentionez casatoria a avut loc in Italia,trebuie sa mergem la ambasada Romaniei din Italia ... (vezi toată discuția)
Documente necesare casatoriei cu un cetatean nigerian wall-street wall-street Spuneti-mi va rog ce acte are nevoie un cetatean nigerian in Romania pentru a se casatori. Va multumesc! (vezi toată discuția)