avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumpărare masina second hand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumpărare masina second hand

Bună ziua.
Am cumpărat acum câteva zile o mașină de la o persoana, dar pe numele tatălui meu, iar acea persoana cumpărase și ea la rândul ei de la proprietarul care este și trecut în cartea și talonul mașinii.
Proprietarul din acte și persoana de la care am cumpărat eu au făcut contract de v-c, care însă nu este semnat. Persoana de la care am cumpărat nu avea certificatul fiscal deoarece susținea faptul ca proprietarul nu a avut când să-l scoată, deși a trecut o luna.
Așadar eu am cumpărat pe numele tatălui meu masina de la acea persoana, dar am stabilit ca contractul de v-c sa fie între tatal meu și proprietarul din talonul mașinii, niciuna dintre părți fiind de fata.Am hotărât acest lucru pentru a obține direct de la proprietarul din acte certificatul fiscal și ca să nu aștept sa înscrie masina acea persoana și apoi sa o radieze și să-mi dea ea certificatul. De asemenea, contractul nu este semnat. Menționez ca masina este cumpărata din România, iar proprietarul din acte este primul. De asemenea, bunul s-a predat și prețul s-a plătit.

1.Ce părere aveți de aceasta situație?
2.Este valabil contractul fără semnătura făcută pe loc, la încheierea acestuia, dar care se va face ulterior?
3.Credeți ca este ceva putred la mijloc și voi avea dificultăți în obținerea certificatului fiscal de la proprietar în vederea înmatriculării?
4.Alte sugestii/pareri ?
Cel mai recent răspuns: mabodan , utilizator 20:21, 21 Decembrie 2016
Inainte de a plati pretul l-ati contactat pe primul proprietar sa il intrebati daca este de acord cu propunerile dvs.?
Am vorbit cu proprietarul și a spus ca nu e nicio problema și ca după Crăciun sa ne întâlnim.
Practic proprietarul i-a vândut respectivei persoane masina, însă nu a apucat să-i dea certificatul fiscal și nici nu a scos-o de la primărie.
Atunci o rezolvati cu el daca v-ati inteles.
Este interesul lui sa mearga si sa o scoata de pe el din evidentele fiscale, si daca nu se grabeste v-a umbla el mult si bine dupa dvs, eu platesc de 8 ani impozit la o masina pe care am dat-o si nu am apucat sa fac actele si inca nu am reusit sa o scot de la taxe si impozite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu fiscalul auto anaf mariusstetco mariusstetco Buna, am cumparat o masina de la un intermediar destul de ieftina, totul in regula pana aici. Doar ca, cand am cumparat-o intermediarul a spus ca imi ofera ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inmatricularea alexandru88 alexandru88 Salut! Acum ceva timp am cumparat o masina si am facut toate actele cu proprietarul.Toate buna si frumoase,am facut asigurare pe numele meu,si vroiam sa ma ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)